• DOLAR 32.647
  • EURO 35.146
  • ALTIN 2450.472
  • ...
Malatya Umut Kervanı Derneği'nden kurban bağışı çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İhtiyaç sahibi ailelere yönelik yurt içi ve yurt dışında başta gıda olmak üzere ayni, nakdi ve barınma gibi yardım faaliyetlerinde bulunan Umut Kervanı, her yıl olduğu gibi bu Kurban Bayramı'nda da on binlerce ihtiyaç sahibi aileye kurban eti ulaştırarak yüzlerini güldürmeyi hedefliyor.

Malatya'da kurulduğu günden beri ihtiyaç sahibi ailelerin yardımına koşan Malatya Umut Kervanı Derneği, mübarek Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla çalışmalarına hız verdi.

Bağışta bulunmak isteyenlere çağrıda bulunan Malatya Umut Kervanı Derneği Başkanı Ali Sağlık, pandemi ve depremden sonra yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle dar gelirli, dul ve yetim ailelerinin yaşam koşullarının daha da zorlaştığını ve birçok ailenin evlerine aylarca kırmızı et girmediğine dikkat çekti.

"Kurban; veren el ile alan elin buluştuğu kardeşlik duyguların pekiştiği önemli ibadetlerimizden biridir"

2024 Kurban Bayramı'nın yaklaştığını anımsatan Sağlık, kurban veren el ile alan elin buluştuğu, kardeşlik duyguların pekiştiği, kişi için Allah'ın rızasını kazanmasına vesile olan, cömertlik gibi ahlaki hasletleri geliştiren, toplum açısından da sosyal adaleti kuvvetlendiren Müslümanların önemli ibadetlerinden biri olduğunu söyledi.

"Birçok ailemizin evlerine aylarca et girmemekte"

Ülkede Covid-19 salgını ve 6 Şubat 2023 depremleri sonrası oluşan ekonomik sıkıntılar, yüksek enflasyon, özellikle gıda fiyatlarının fahiş artışı neticesinde dar gelirli dul, yetim ve mağdur ailelerinin yaşam koşullarının daha da zorlaştığına dikkat çeken Sağlık, "Derneğimize başvurarak yardım talebinde bulunan yaklaşık 600 ihtiyaç sahibi ailemiz vardır. Özellikle et fiyatlarındaki artıştan dolayı birçok ailemizin evlerine aylarca et girmemekte, sofralarında et bulunmamaktadır. Hayırseverlerimizin bu durumu da dikkate alması ve Kurban Bayramı'nı bekleyen bu ailelerimize bu konuda hassasiyet göstermelerini istiyoruz." dedi.

"Kesilecek kurbanların eti gönüllü ekiplerimizce ihtiyaç sahibi ailelerimize ulaştırılacaktır"

Sağlık, "Derneğimizin bu yıl küçükbaş kurbanlık fiyatları için belirlediği fiyat 12 bin TL'dir. Kurban vekaletlerini vererek kurban kesimini yaptıracak kurbanları kesim yerlerinde hijyenik ortamlarda uzman kasaplarımızca kesilecek. Kesim sonrası pay yapılan kurbanlıklar gönüllü ekiplerimizce ihtiyaç sahibi ailelerimize ulaştırılacaktır." diye kaydetti.

"Umut Kervanı Vakfı aracılığıyla yurt dışında kurban kestirebilirsiniz"

Yurt dışında kurbanlarını kesmek isteyen hayırseverlere çağrıda bulunan Sağlık, "Ayrıca yurt dışında kurbanını kesmek isteyen hayırseverlerimiz Gazze, Yemen, Afrika ülkeleri, Afganistan ve Bangladeş gibi ülkelerde kurbanlarını Umut Kervanı Vakfı aracılığıyla kestirebileceğiz. Kesilen kurbanların etini oradaki ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaştıracağız. Kurbanları yurt dışında kestirmek isteyen hayırseverlerimiz Afganistan ve Yemen için 4 bin 500, Afrika için 3 bin 250, Gazze'de için 26 bin TL hisse fiyatı üzerinden kurbanlarını kestirebilecekler. Buralarda kesilen kurbanların videoları hayırseverlerimizin telefonlarına WhatsApp üzerinden ulaştırılacak." ifadelerini kullandı.

Son olarak Sağlık, "Ayrıca kurbanlarını kendisi kesip de etlerini bağışlamak isteyen hayırseverlerimiz derneğimizin 0 553 703 09 24 numaralı telefondan bizlere ulaşabilirler. Rabbim şimdiden kurban ibadetini yapacak hayırseverlerimizin kurbanını dergahı izzetinde kabul buyursun. Tüm hemşehrilerimizin şimdiden Kurban Bayramı mübarek olsun." dedi. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir