• DOLAR 32.859
  • EURO 35.139
  • ALTIN 2430.035
  • ...
Sıcaklar gidiyor yağmur geliyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava tahmin raporuna göre Türkiye genelinde bugünden itibaren sıcaklıklarda artış beklendiğini belirtti.

“Bazı illerimizde sıcaklıkların 40 derece ve üzerinde olması öngörülüyor" diyen Özhaseki, "Sıcaklıkların yükselmesiyle birlikte Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün verileri uyarınca yaşlı ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmalarını istirham ediyorum. Ülkemizin akciğeri olan ormanlarımızda herhangi bir yangın meydana gelmemesi için vatandaşlarımızın duyarlı hareket etmelerini bekliyorum” ifadelerini kullandı.

Ancak sıcak hava dalgasının cuma gününden itibaren yerini sert esecek rüzgâr ve yağışa bırakması bekleniyor.

İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Meteoroloji Uzmanı Dr. Güven Özdemir, Hürriyet'ten İsmail Sarı'nın sorularını yanıtladı. 

Güven Özdemir, “Haziran ayının ilk günlerinde Afrika sıcaklıklarını almaya başladık. Ayrıca bu sıcaklığın oluşmasında Arabistan'dan gelen Basra Alçak Basıncı'nın da etkisi çok büyük. Böylelikle hem nemli hem de ekstrem bir sıcak dalganın arasında kaldık. Bu sıcaklık tüm yurdu sardı” dedi. 

Şu an sıcaklıkların mevsim normallerinin 7-8 derece üstünde olduğunun altını çizen Dr. Özdemir, “Ekstrem ısıya rağmen cuma akşam saatlerinden itibaren sıcaklık mevsim normallerine dönecek. Tahminlere göre 27-28 dereceleri göreceğiz. Bu da yurdun iç bölgelerinde gök gürültülü sağanak yağışa neden olacak gibi duruyor. Fakat kıyı bölgelerimizde yağış beklenmiyor” ifadelerini kullandı.

İSTANBUL’DA YAĞIŞ BEKLENİYOR MU?

İstanbul'da genel olarak yağış beklenmediğini söyleyen Dr. Güven Özdemir, "Yurdun iç bölgelerinde olduğu gibi Megakent'de yağış beklenmiyor. Fakat yine de yerel yağışlar görülebilir. İstanbul'da sıcaklığın ise 30 derecelerden 27-28 dereceye düşmesi bekleniyor" dedi.

HÜRRİYET

Bu haberler de ilginizi çekebilir