• DOLAR 32.874
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2451.15
  • ...
Filistin cihadı ve direnişini destekleyen âlimler: GAZZE'DEKİ MÜCAHİTLERİ SELAMLIYORUZ
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doha

Katar'ın başkenti Doha'da, İslam ümmetinin âlimlerinden oluşan ve 30 ülkedeki ulema, kurum ve kuruluşlarını temsil eden heyetler, Filistinli İslami Direniş Hareketi HAMAS'ın siyasi liderliğiyle ilk kez bir araya geldi. Toplantıya Türkiye'deki İTTİHADUL ULEMA'dan da bir heyet katıldı. Toplantıda Aksa Tufanı, Kudüs ve Filistin ile ilgili konuların yanı sıra Filistin davası ve ona karşı görevlerle ilgili en önemli gelişmeler ele alındı. Katılımcılar Aksa Tufanı şehitlerini tebrik ederek yaralılara Allah'tan şifa temenni etti. Ayrıca Gazze topraklarında bulunan sabırlı halka ve direnişe zafer için dua edildi. Toplantı sonrası katılımcılar ortak bildiri yayımlayarak direnişe desteklerini deklare etti.

Bildiride şu maddeler yer aldı:

1- Gaspçı siyonist düşmana karşı Filistin halkının cihadı ve direnişine tam destek verilmeli. Ümmetin âlimleri, düşmana acı çektiren ve cihatlarıyla tüm İslam ümmetini savunan mücahitlerle el ele bu savaşın bir parçasıdır. 

2- İslami Direniş Hareketi (HAMAS) ve Filistin topraklarındaki tüm direniş grupları ulusal özgürlük hareketleridir. Ümmetin özgürlük ve güçlenme vicdanını temsil ediyorlar. Partiler, kuruluşlar veya medya organları tarafından bu grupları karalama girişimleri, siyonist düşmana canice savaşında hizmet etmekten başka bir şey değildir.

3- Kudüs ve mübarek Mescid-i Aksa, İslam ümmeti ile siyonist oluşum ve destekçileri arasındaki çatışmanın merkezinde yer almaktadır. Ümmet, tüm kurumları ve kesimleriyle Filistin ve Mescid-i Aksa'nın özgürleştirilmesi için çalışmak ve Resulullah'ın mabedini tehdit eden tehlikelere karşı koymak için tarihi sorumluluğunu ve meşru görevini üstlenmelidir.

4- Aksa Tufan’ının getirdiği büyük değişim ve dönüşümlerden stratejik ve kültürel olarak yararlanmak önemlidir. Siyonist proje kahraman mücahitlerin, Ümmetin hayırlı insanlarının ve dünyanın özgür insanlarının ellerinde sona ererken, İslam Ümmetini tarihin doğru tarafında olmaya çağırıyoruz. Ne mutlu, siyonist bozgunculuk karşısında Yüce Allah uğruna hakikat ve cihat gemisinde olanlara.

5- Düşman ve müttefikleri karşısında İslam ümmetini tüm unsurlarıyla birleştirmek için çalışmak zorunludur. Düşman, tüm bileşenleri ve akımlarıyla ümmeti hedef almaktadır, bu da ona tüm güçlerimizle karşı koymayı yasal ve akli olarak zorunlu kılmaktadır.

6- Siyonist düşmanla normalleşmenin tüm şekil ve yönleriyle yasaklanması ve siyonist oluşumu destekleyen kurumların ve onunla birlikte hareket eden kurumların kapsamlı boykotu etkinleştirilmelidir.

7- Alimler olarak; Gazze'deki halkımızı, kadın, erkek, çocuk, genç ve yaşlıları ve çatışmanın tetiğini elinde tutan mücahitleri selamlıyoruz. Direnişin liderliğine olan güvenimizi yineliyor ve soykırım savaşının sona erdirilmesi, düşman kuvvetlerinin Gazze'den tamamen çekilmesi, yeniden inşa, kuşatmanın sona erdirilmesi ve işgal hapishanelerindeki esirlerin acılarına son verecek ciddi bir esir takası anlaşmasına varmak için verdiği saha ve siyasi müzakere savaşında tam destek verdiğimizi vurguluyoruz." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir