• DOLAR 32.576
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2453.647
  • ...
ABD, Meksika'dan gelen yasa dışı göçmenlere sığınma hakkını askıya aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Biden'ın ABD'ni “güney sınırını yasa dışı olarak geçen göçmenlere sığınma sağlanmasını yasakladığı" belirtildi.

Açıklamada, "bu önlemin kalıcı olmadığı" ve kısıtlamaların, göçmen akışının ABD'nin Meksika sınırındaki kapasiteyi aştığı dönemlere uygulanacağı belirtildi.

Ayrıca kısıtlamaların yetkililerin "ABD'de bulunmaları için yasal bir dayanağı olmayan kişileri daha hızlı bir şekilde sınır dışı etmelerine" olanak tanıyacağı savunulan açıklamada, yasağın aynı zamanda refakatsiz çocuklar ve “insan ticareti mağdurları” için insani istisnalar da getirdiği kaydedildi.

Beyaz Saray, yeni kısıtlamaların ABD'nin güney sınırında Kongre düzeyinde kontrol tedbirlerinin sıkılaştırılmasıyla elde edilecek sonuçların aynısını sağlamayacağını vurguladı.

Mayıs ayının sonunda, ABD'nin güney sınırındaki kontrol önlemlerini sıkılaştıran ve mülteci sayısında artış olması durumunda göçmenlere sığınma hakkı verilmesi olasılığını sınırlamak için Beyaz Saray'a fon tahsis edilmesini öngören bir yasa tasarısı sunuldu. Yasa tasarısı, Kongre Senatosu'nda bir kez daha oylamayı geçemedi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir