• DOLAR 32.687
  • EURO 35.254
  • ALTIN 2443.01
  • ...
Hamas'tan Usame Hamdan 'bu kabul edilemez, arabuluculara ilettik'' diyerek duyurdu!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-   Üst düzey Hamas yetkilisi Usame Hamdan, Lübnan'da düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. 

Hamdan cezaevindeki Filsitinli esirlere yönelik açıklamasında  ''İşgal cezaevlerindeki mahkumlar hakkında konuşmak 7 Ekim'den sonra zorunlu hale geldi. Tutuklularımızın işgal zindanlarında devam eden acıları kabul edilemez

▪️ Ulusal Güvenlik Bakanı Ben Gvir, işgal hapishanelerinde mahkumlarımıza karşı her gün suç işliyor. 

▪️ İşgalcinin insan hakları ve insani yardım kuruluşlarının mahkumlara erişimini engellemesi, yaşananların trajik gerçekliğini doğruluyor.'' ifadelerini kullandı. 

Hamdan ABD'nin sunduğu ateşkes taslağıyla ilgili açıklamasında ise  ''Mayıs ayında aldığımız teklife İsrail'in yanıtı, kalıcı bir ateşkes ve Gazze'den tamamen çekilmeye yanıt vermiyor.   Kalıcı bir ateşkesi ve Gazze'den kapsamlı bir çekilmeyi garanti etmeyen bir anlaşmayı kabul edemeyeceğimiz yönündeki tavrımızı arabuluculara ilettik. Arabuluculardan, kalıcı ateşkes ve Gazze'den tamamen çekilme konusunda anlaşmaya varıldığını doğrulayan net bir  yanıt almalarını istiyoruz."   dedi. 

Hamdan, Gazze'deki esirlerin serbest bırakılması konusundaki şartlarının ise İsrail hapishanelerindeki Filistinlilerin serbest bırakılması olduğunu söyledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir