• DOLAR 32.847
  • EURO 35.321
  • ALTIN 2495.768
  • ...
Yıllardır yetim ve muhtaç ailelerin mutluluğuna vesile oluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

7 yıldan bu yana kendine ait aracıyla hayır sahiplerinden aldığı çeşitli gıda, kahvaltılık, adak, ve giyimleri tespit ettiği ailelere dağıtan Abdullah Sağlam Hoca hem iyilik yapmanın hem de iyiliğe vesile olmanın mutluluğunu yaşadığını kaydetti.

"Hayır sahipleri artıkça daha fazla aileye ulaşacağız"

Müslümanların infak ruhunu kaybetmemesi gerektiğini dile getiren Sağlam, "Dinimiz bize karşılıksız iyilik yapmayı emrediyor. Bundan dolayı biz Müslümanlara düşen yarınlarımız ve yavrularımız için ellimizden gelen her tür iyiliği yapmak ve onları iyilik yapmaya teşvik etmek düşüyor. Rabbimiz bize Kur'an-ı Kerim'de, '(Onlar) gayba iman ederler, namazı kılarlar, kendilerine verdiklerimizden hayra harcarlar.' buyuruyor. Ayeti kerimi bizleri infak etmeye teşvik ediyor. Müslümanların infaklarıyla yüzü gülen muhtaç ve yetim ailelerimiz hem dünya hem de ahiret hayatımızın kurtuluşuna vesile olacaktır inşallah. Biz gücümüz nispetinde ve hayır sahiplerinin katkıları oranında ailelerimize ulaşabiliyoruz. Hayır sahipleri atıkça yüzü gülecek aile sayımızda atacaktır." dedi.

Çalışmaları hakkında bilgi veren Sağlam, "Tespit edilen yetim ve ihtiyaç sahibi ailelere günlük ekmek, haftada bir yumurta, gıda, kahvaltılık; yılda en az bir kez bayramlık elbise ve kırtasiye malzemeleri yardımında bulunmaya çalışıyoruz. Şuna emin olalım ki yolumuzu gözleyen ve gülmeyi bekleyen gözler var. Gelin hep birlikte bu ailelerimize ve çocuklarımıza sahip çıkalım." ifadelerini kulandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir