• DOLAR 32.843
  • EURO 35.308
  • ALTIN 2489.392
  • ...
Katar'dan ateşkes açıklaması: Net tavır bekliyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü El-Ensari, "israilin Gazze'ye yönelik saldırılarının sona erdirilmesi ve Gazze Şeridi'ne insani yardım girişinin sağlanması amacıyla temasların devam ettiğini" söyledi.

Sözcü El-Ensari, Gazze konusunda bölgesel ve uluslararası taraflarla temas halinde bulunduklarını, Katar Dışişleri Bakanı'nın temaslarını sürdürmeye devam ettiğini belirtti.

El-Ensari, "ABD Başkanı'nın konuşmasında yer alan ilkelerin tüm tarafların taleplerini bir araya getirdiğini vurguluyoruz. ABD'nin Gazze'de ateşkes anlaşması ilan etmesi konusunda israil içinde bir tutarsızlık var. Bu konuda israilin net tavrını bekliyoruz." dedi.

Her iki tarafın da bu anlaşma için net tavrı olmadığını belirten El-Ensari; uluslararası toplumu, Biden'ın önerisine yanıt vermeleri için israil ve Filistin tarafına baskı yapması gerektiğini kaydetti.

Dün yapılan beşli video konferansta saldırganlığın durdurulması ve işgalin geri çekilmesi gerektiğinin vurgulandığını ifade eden El-Ensari, "Gazze Şeridi'ndeki insani felaketin boyutu, bir anlaşmaya varmak için yeterli sebep olmalı ve Gazze müzakerelerinin sona ermesi için bir zaman dilimi belirleyemeyiz." dedi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir