• DOLAR 32.847
  • EURO 35.321
  • ALTIN 2495.768
  • ...
Güney Kore, Kuzey Kore ile gerilimleri azaltmayı öngören Koreler Arası Anlaşma'yı askıya aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yonhap'ın haberine göre, Kuzey Kore ile yaşanan çöp gerginliğine ilişkin düzenlenen kabine toplantısının ardından Devlet Başkanı Yoon, Koreler Arası Anlaşma'nın askıya alınmasını talep eden önergeyi imzaladı.

Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamaya göre, kabine toplantısında konuşan Başbakan Han Duck-soo, "Kuzey Kore'nin sürekli provokasyonları sadece halkımızın hayatını ve güvenliğini büyük ölçüde tehdit etmekle kalmıyor, aynı zamanda Kore Yarımadası'ndaki barışı da ciddi şekilde baltalıyor." dedi.

Han, anlaşmanın askıya alınmasının ülke yasaları çerçevesinde meşru olduğunu belirterek, "(Anlaşmanın askıya alınması) 19 Eylül'de imzalanan askeri anlaşma uyarınca Askeri Sınır Çizgisi yakınlarında kısıtlanan tatbikatların yapılmasına olanak tanımakta ve Kuzey Kore'nin provokasyonlarına karşı daha yeterli ve acil önlemler almamızı sağlamaktadır." dedi.

Başbakan Han ayrıca, Kuzey Kore'yi Kore Yarımadası'nda barış ve istikrarı tehdit eden tüm provokasyonları derhal durdurmaya ve Güney ile Kuzey arasında ortak refaha giden yolda ilerlemeye çağırdı.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir