• DOLAR 32.915
  • EURO 35.241
  • ALTIN 2456.792
  • ...
Malatya Valisi Yazıcı'dan TYP açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Valilik Toplantı Salonu'nda, Toplum Yararına Programı (TYP) ile ilgili basın açıklaması düzenledi.

İlgili Oda, STK başkanları ve kurum müdürlerinin bulunduğu toplantıda açıklamada bulunan Vali Yazıcı, 6 Şubat deperemlerinin ardından deprem bölgesinde yaraları hızla sarabilmek, vatandaşlara geçici ve acil gelir desteği sağlayabilmek için attıkları adımlardan bir tanesinin de İŞKUR aracılığıyla başlatılan toplum yararına programlar olduğunu belirtti.

"TYP; kalıcı kamu personeli olmanın bir yolu değildir"

TYP'nin vatandaşlara geçici gelir desteği mahiyetinde olup, TYP yoluyla kalıcı kamu personeli statüsü verilmesi isteğinin gerek yasalara göre gerekse diğer mevzuata göre olanaksız olduğunu kaydeden Yazıcı, "Ayrıca diğer vatandaşlarımız açısından da adaletsizliğe sebep olacak bir istektir. Zira TYP; kalıcı kamu personeli olmanın bir yolu değildir, bunun yolları kanunlarımızda açıkça belirtilmiştir. Deprem bölgesinin yeniden ayağa kalkması için gerekenlerden bir tanesi de çalışma hayatının ve işgücü piyasasının canlanmasıdır. Şu anda deprem bölgesinde ciddi bir ekonomik canlılığın başladığını ve özel sektörde, sanayide, ticari hayatta işverenlerin ciddi bir çalışan ihtiyacı olduğunu da görüyoruz. Bu doğrultuda, özü itibariyle geçici hüviyette olan toplum yararına programlardan sözleşmeleri sona eren vatandaşlarımız; program bitimi neticesinde kısa mesaj yoluyla İŞKUR il müdürlüklerimize davet edilecektir. Biten programlar için bu süreç hâlihazırda başlamıştır. Buradan da tekrar çağrı yapıyor ve programı sonlanan vatandaşlarımızı İŞKUR il müdürlüklerine davet ediyorum." dedi.

Yazıcı, "Vatandaşlarımız İŞKUR hizmetlerinden yararlandırılarak şartları tutanlar işsizlik ödeneği, işbaşı eğitim programı, mesleki eğitim kurslarına; çalışmak isteyenler özel sektörde işlere hızlı bir şekilde yönlendirilecektir. Bunu da OSB’ler, Ticaret ve Sanayi Odaları ve diğer tüm olanakları kullanarak çözeceğiz. Bununla birlikte ilimizin yeniden ihtiyaç duyması halinde kamusal hizmetlerin desteklenmesi için farklı vatandaşlarımızın yararlanabileceği ve TYP kriterlerinin uygulandığı yeni TYP kontenjanı tahsisi de söz konusu olacaktır. Böylelikle sürdürülen hizmetlerde herhangi bir aksama meydana gelmeyecektir." ifadelerini kullandı. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir