• DOLAR 32.89
  • EURO 35.234
  • ALTIN 2453.745
  • ...
Mardin’de "Türkiye Çevre Haftası" etkinlikleri düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çocuklarla çevre temizliği yapılmasıyla başlayan etkinlikte çocukların geri dönüşüm malzemelerinden yaptığı giysi ve ürünler ilgi odağı oldu. Etkinlikte geri dönüşüm sergisi de açıldı.

Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, yaptığı konuşmada, çevre konusunda asıl amaçlarının vatandaşları bilinçlendirmek olduğunu belirtti.

Vali Akkoyun, "Türkiye çevre haftası içerisindeyiz. 3-7 Haziran tarihleri arasında tüm şehirlerimizde etkinliklerle kutlanan Türkiye çevre haftası etkinliklerini biz de Mardin'imizde, öğrencilerimizle, Sivil Toplum Kuruşlarımızla, kamu kurumlarımızla birlikte burada kutluyoruz. Amacımız çevre bilincinin oluşmasıdır. Bu anlamda özellikle çocuklarımıza, gençlerimize çevre bilincinin aşılanması ve bunun sürdürülebilir hale gelmesidir. Yine bu hafta vesilesiyle üzerinde özellikle durmamız gereken konu sıfır atık. Sizlerin bildiği gibi sıfır atık projesi Emine Erdoğan’ın himayelerinde Türkiye'de kabul gören tüm vatandaşlarımızın, kurumlarımızın, Sivil Toplum Kuruşlarımızın sahip çıktığı ve gerçekten sonuçları itibariyle de sadece ulusal anlamda değil, uluslararası anlamda örnek olan bir proje ki yakın zamanda da projenin aldığı ödül de bunun en önemli örneklerinden birisidir." dedi.

Atıkların önlenmesi noktasında 7’den 70’e her kesimin bilinçlendiğini ifade eden Akkoyun, "Sıfır atık özellikle atıkların önlenmesi, atıkların azaltılması ve atıkların ekonomiye geri dönüşüm yoluyla kazandırılmasını amaçlayan bir atık yönetim sistemidir. Buradaki amaç öncelikle çevrenin korunması ve devamında da israfın önlenmesidir. Dolayısıyla bizler de çevre haftası münasebetiyle bütün vatandaşlarımıza, kurumlarımıza, Sivil Toplum Kuruluşlarımıza, işletmelerimize ve şehrimizde yaşayan bütün vatandaşlarımıza sıfır atık projesine sahip çıkmalarını, sıfır atık projesi çerçevesinde yapılması gerekenleri titizlikle yapmaları gerektiğini özellikle ifade ediyorum, istirham ediyorum. Bütün kamu kurumlarımızın sıfır atık projesi çerçevesinde çalışmalarının titizlikle yapmalarının noktasında zaten sürekli ifade ediyoruz. İnşallah bu hafta vesilesiyle de bu bilincin bu şuurun oluşmasına önemli katkı da bulunmuş oluruz. Çok şükür çocuklarımız çok bilişli. Çocuklarımız şuurlu. Özellikle çevrenin korunması noktasında hepsi hem kendileri hem de ailelerinin bilinçlendirilmesi çevredeki vatandaşlarımızın uyarıları sayesinde çok güzel bir zemin oluşmaktadır." şeklinde aktardı.

Çevre ve atık ile ilgili öğrencilerin yarışmalarda kazandıkları bisikletler Vali Akkoyun tarafından takdim edildi.

Etkinlik, toplu çekilen fotoğraf ile son buldu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir