• DOLAR 32.886
  • EURO 35.28
  • ALTIN 2455.4
  • ...
Nijerya'da işçilerin grevi nedeniyle ülke genelinde elektrik kesintileri yaşandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Nijerya İşçi Konfederasyonu (NLC) ve Ticaret Birliği Kongresi (TUC), artan hayat pahalılığı nedeniyle asgari ücretin yükseltilmesini ve kaldırılan elektrik ücretlerindeki desteğin yeniden getirilmesini talep etmiş, hükümetin bu talebi reddetmesi üzerine süresiz greve gitme kararı almıştı.

Bu, Devlet Başkanı Bola Tinubu'nun geçen yıl göreve gelmesinden bu yana ülkenin en büyük iki sendikası tarafından düzenlenen dördüncü grev oldu.

Nijerya Ulaştırma Kurumu yaptığı açıklamada, sendika üyelerinin operatörleri güç kontrol odalarından uzaklaştırdığını ve en az 6 trafo merkezini kapattığını söyledi.

Nijeryalı havayolu şirketi Ibom Air, grev nedeniyle uçuşlarını bir sonraki duyuruya kadar askıya alacağını açıklarken, bir başka havayolu şirketi United Nigeria, ülke genelindeki havaalanlarının kapalı olduğunu ve grevci işçilerin hiçbir uçuşun yapılmasına izin vermediğini söyledi.

Nijerya İşçi Konfederasyonu ve Ticaret Birliği Kongresi, kilit sektörlerdeki yüz binlerce kamu çalışanını temsil ediyor.

Sendikalar şu anda aylık 30 bin Naira (20 dolar) olan asgari ücretin yaklaşık 500 bin Naira'ya (336 dolar) çıkarılmasını istiyor. Hükümet ise işçilere 60 bin Naira (40 dolar) teklif ediyor.

Enformasyon Bakanı Muhammed İdris, sendikaların talebinin hükümetin ücret faturasını 9,5 trilyon Naira (6,3 milyar dolar) arttıracağını ve bunun da ekonominin istikrarını bozabileceğini söyledi.

Sendikalar, yeni asgari ücret görüşmelerinin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından cuma günü süresiz grev ilan etti. Grevin yeni bir asgari ücret belirlenene kadar devam edeceği belirtildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir