• DOLAR 32.886
  • EURO 35.28
  • ALTIN 2455.4
  • ...
İYİ Parti'den CHP'ye vekil transferi tepkisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, CNN TÜRK'ü kabul etti. O görüşmede önemli açıklamalar yaptı.

CNN TÜRK ANKARA TEMSİLCİSİ DİCLE CAVONA GÖRÜŞMEYİ ŞU İFADELERLE AKTARDI;

Antalya Milletvekili Aykut Kaya'ya yarın CHP grubunda rozet takılacağı yönünde duyum var. CHP ile İYİ Parti arasındaki ilişkiler için bir kırılma noktası olabilir. Müsavat Dervişoğlu "Yarın grup toplantısında yapacaklarına bakarak bir yol haritası çizeceğiz. Bütün bu yaptıklarını nasıl izah edecek? TBMM'de siyasi ahlakla ilgili önerileri kendi milletvekilleri tarafından konuşulurken siyasi ahlakla bağdaşmayan uygulamalara imza atmaya çalışmak kabullenilemez. Bir de bunun üstüne tüy dikerlerse söyleyecek lafımız olacak.'' dedi.

İYİ PARTİ'DEN BAŞKA İSİMLER DE TRANSFER OLUR MU? BÖYLE BİR ENDİŞESİ VAR MI?

Dervişoğlu "Yüksek boyutta olduğunu zannetmiyorum. Öyle bir endişem yok. Şu sayıda vekil gider türünden bir endişem yok." dedi. "Bir vekil kendisini milletvekili yapan değerler bütününü özümsememişse kararını özgürce verir. Ama siyasi parti tarafından dizayn edilmeye kalkışılırsa, gelecek planına dönüşürse, karşı hamle kaçınılmaz olur." çıkışını yaptı.

"Acemiliğine veriyorum bazı arkadaşların, çok bilen çok yanılır, çok konuşan çok hata yapar." mesajını verdi.

ÖZGÜR ÖZEL İLE GÖRÜŞMESİNDE BU KONULARDAKİ RAHATSIZLIĞINI İLETTİ Mİ?

Müsavat Dervişoğlu "O zaman yoktu birdenbire aklına düştü. Tehditkar değildim. Bizim için giden de kayıp değil.'' dedi. Ama İYİ Parti için bu süreç belli ki CHP ile ilgili yol haritasını da şekillendirecek.

''Özel'e görüşmede Türkiye'nin geleceği söz konusu olduğunda hayata baktığımız pencerenin aynı olduğunu düşündüğümüzü söyledik. Kırılma noktalarında baktığımız yerden baksanız iyi olur demek oluyor bu. Nasıl yorumladılar bilemem.'' ifadesini kullandı. Normalleşme-yumuşama girişim ve söylemlerine eleştiri getiren Dervişoğlu bunun siyaseti daha da kutuplaştıracağı iddiasında "Kutuplaşma yoluyla normalleşme sergilenmeye çalışılıyor." dedi.

''Benzer bir kutuplaşmanın farklı bir alanda yaşatılmaya çalışıldığını görüyorum. Muhalefeti, iktidarı tekleştirmek, vuruşturmak da bir kutuplaştırma yöntemi.'' ifadesini kullandı. Yani bu girişimlerin siyaseti CHP ve AK Parti eksenine oturtma gayreti olarak gördüğünün mesajını verdi.

ERDOĞAN İLE GÖRÜŞECEK Mİ?

''İlk bana sorulduğunda yeni seçilmiş genel başkandım. Tebrik için gelirse iadei ziyarete mutlaka giderim. Sayın Cumhurbaşkanı Liderler Zirvesi yapar davet ederse icabet ederim. Sayın Cumhurbaşkanı Liderler Zirvesi yapmaz bütün liderlerle ayrı ayrı görüşeceğini söylerse daveti karşılıksız bırakmam.'' dedi. Ama şu ana kadar bir randevulaşma olmadığını da ekledi.

CNN TÜRK

Bu haberler de ilginizi çekebilir