• DOLAR 32.867
  • EURO 35.161
  • ALTIN 2430.399
  • ...
HÜDA PAR Gençlik Kollarının "Bahar Etkinlikleri"nin finali Gaziantep'te yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkanlığı'nın mayıs ayı boyunca "Bahar Etkinlikleri" kapsamında "Gazze" temalı düzenlediği etkinlikler, Gaziantep'te gerçekleştirilen programla son buldu.

Gaziantep'te HÜDA PAR İl Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Gençlik Politikaları Başkanı Mersin Milletvekili Faruk Dinç ile HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkanı Hamdullah Er'in katılımıyla "Gazze" temalı "Bahar Etkinlikleri" düzenlendi.

Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği programda katılımcılar, yürüyüş, masa tenisi, voleybol, penaltı atışı, ok atma ve satranç gibi çeşitli sosyal ve kültürel aktivitelere katıldı.

"Yeryüzündeki hiçbir soykırıma ve zulme sessiz kalamayız"

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda gençlere hitap eden HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Gençlik Politikaları Başkanı Mersin Milletvekili Faruk Dinç, şunları söyledi:

"Biliyorsunuz Aksa Tufanı 7 Ekim'de başladı. Aksa Tufanı başladığı zaman da Ekim ayında 'Gençlik Haftası' programlarımız vardı. Biz o süreçte de hemen karar aldık, Aksa Tufanı olduğundan dolayı tüm gençlerimize talimat gönderdik ve 'Aksa Tufanı'ndan dolayı tüm etkinliklerimizi 'Gazze, Kudüs ve Aksa Tufanı' temalı olarak işlemeye devam ettik. Çünkü biz Müslümanız, biz insanız ve yeryüzünde hiçbir soykırıma, hiçbir zulme sessiz kalamayız ve bu bizim hücrelerimize kadar işlemiş bir anlayıştır, bir duruştur ve bir bilinçtir. Bizler yeryüzünün maslahatı, ıslahı için; yeryüzünün huzura ve güvene kavuşması için mücadele eden bir hareketiz. Bizim hedefimizin temelinde de aslında yeryüzünde iyiliğin hâkim olması, kötülüğün yok olması vardır. Bizim hedefimizin temelinde adaletin, hakkaniyetin hâkim olması, zulmün yok olması vardır. Biz bunun için mücadele ediyoruz."

HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkanı Hamdullah Er ise "Bahar Etkinlikleri" kapsamında mayıs ayını çok yoğun bir şekilde geçirdiklerini belirtti.

"Amacımız sorumluluklarımızı birbirimize hatırlatmaktır"

Bir ay boyunca devam eden "Bahar Etkinlikleri"nin final etkinliğini Gaziantep'te gerçekleştirdiklerini dile getiren Er, "Bizim bu etkinliklerde bir araya gelişimiz belli bir amaca hizmet ediyor. Gerçekten bu anlamda çok güzel etkinlik alanları vardı, hepsinden de istifade etmeye çalıştık. Yaptığımız etkinliklerdeki amacımız sadece bir araya gelip hoşça vakit geçirmek değildir. Bizim yaptığımız programlar şuursuzca ve bilinçsizce kendinden geçme hali içerisinde eğlenmek değildir. Bir araya gelişimizdeki amacımız kendi sorumluluklarımızı birbirimize hatırlatmaktır." dedi.

"Biz ölmüyoruz, biz şehit oluyoruz"

Bu seneki etkinliklerinin temasını katil ve işgalci siyonist rejimin aylardır Gazze'ye yönelik düzenlediği saldırılar nedeniyle "Gazze" olarak belirlediklerini belirten Er, "Evet, bugün Gazze'de kardeşlerimiz bombalar altında katlediliyor. Gazze'de bir soykırım yaşanıyor. Gazze'deki kardeşlerimiz aylardır bir soykırımdan geçiyorlar. Gazze'deki kardeşlerimiz bize direnişi, dimdik ayakta kalabilmeyi öğretiyorlar. Biz Gazze'deki kardeşlerimizden bugün bunu öğreniyoruz. Gazze'deki kardeşlerimiz bize umudu aşılıyorlar, bize umut veriyorlar ve umudumuzu yeşertiyorlar. Bugün biz de bu noktada şunu söylüyoruz; Allah'ın izniyle hepimizin umudu bu noktada dipdiridir. Biz ölmüyoruz, biz şehit oluyoruz. Şehit olanlar da diridir, ölmüyorlar. Bizler şehitler verdikçe dimdik ayakta kalmaya devam edeceğiz. Zalimlere, siyonistlere ve emperyalistlere karşı dimdik ayakta duracağız ve onların kurmuş olduğu sistemi hep birlikte paramparça edeceğiz." diye konuştu.

Programda gençler, katil ve işgalci siyonist rejimin saldırıları altındaki Gazze'de yaşananlara dikkati çekmek için kaleme aldıkları tiyatro oyununu da sahneledi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir