• DOLAR 34.292
  • EURO 37.529
  • ALTIN 2921.975
  • ...
Marmaray'da büyük gün yarın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL - Dünyanın en büyük projelerinden Marmaray, 29 Ekim'de hizmete giriyor. Sultan Abdülmecid'in hayali olan 'Asrın Projesi'nin açılışını Cumhurbaşkanı Gül ile Başbakan Erdoğan yapacak.


29 Ekim'de devletin zirvesi ile dünya liderlerinin katılımıyla açılacak olan dev proje, teknolojik alt yapısı, ekonomik büyüklüğü, demiryolu ulaşımına kazandıracağı ivme ve daha birçok yenilik bakımından şimdiden tüm dünyanın dikkatini çekmiş durumda.


Marmaray Projesi, üçü yer altında olmak üzere 5 istasyondan oluşuyor. Marmaray'ın ilk istasyonu Ayrılıkçeşme, Kadıköy-Kartal-Kaynarca metro hattıyla entegre olacak.


Marmaray'da yolculuk süresi, Gebze ve Halkalı arası 105 dakika, Bostancı ve Bakırköy arası 37 dakika, Söğütlüçeşme ve Yenikapı arası 12 dakika, Üsküdar ve Sirkeci arası 4 dakika olacak.


Tek yönde saatte 75 bin, günde ortalama 1 milyon 200 bin yolcu taşınması hedeflenen Marmaray'da bilet fiyatları ise şehir içi ulaşımda olduğu gibi 1,95 lira olarak belirlendi. Vatandaşlar İstanbulkart'ı, Marmaray'da kullanabilecek. Açılışın ardından Marmaray'ın işletmesi TCDD Genel Müdürlüğüne devredilecek. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir