• DOLAR 32.935
  • EURO 35.431
  • ALTIN 2464.731
  • ...
Filistin yönetiminden Hamaney'ye ateşkesle ilgili açıklamalarına tepki!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin resmi haber ajansı WAFA’ya göre, Filistin yönetimi, Hamaney’in “Bu savaş (7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'nde devam eden çatışmalar), düşmanın (İsrail) bölgeyi kontrol etme planını uygulamaya çalıştığı hassa bir anda gelerek tüm hesapları karıştırdı. Hiç kimsenin Gazze'de ateşkes anlaşmasına umut bağlamaması gerekir.” yönündeki sözlerine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, “İsrail savaşının ve devamının bedelini ödeyen Filistin halkıdır ve kanlarını döken bu savaştan ilk etkilenen de Filistin halkı olmaktadır.” ifadeleri kullanıldı.

Hamaney’in bu açıklamalarının Filistin halkının kanının heder edilmesi anlamı taşıdığı belirtilen açıklamada, “Filistin halkı yüz yıldır savaşıyor ve mücadele ediyor. Filistin halkının, özgürlük ve bağımsızlık, Kudüs ve Kudüs’teki Müslüman ve Hıristiyan mukaddesatının korunması emellerine hizmet etmeyen savaşlara ihtiyaçları yok. Bu, başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasına da ulaştırmayacaktır.” denildi.

Açıklamada, taleplerinin işgalin bitmesi ve başkenti Kudüs olan Filistin devletinin kurulması olduğu vurgulanarak, Filistin ulusal hedeflerine hizmet etmeyen politikaların kabul edilmediği kaydedildi.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir