• DOLAR 34.163
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.152
  • ...
Gazze'deki insanlık dramı derinleşiyor: Ne temiz su var ne de gıda...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CAFER SELÇUK

Gazze'deki Filistin hükümeti, işgal rejimi ve işgali altındaki Gazze Şeridi’nde 3 bin 500’den fazla çocuğun açlıktan ölme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu duyurdu.

Hükümetin medya ofisinden yapılan açıklamada, "Uluslararası toplumun sessizliği devam ederken, süt ve gıda eksikliği, besin takviyesi yetersizliği, çocukların aşılanmaması ve insani yardım girişlerinin dördüncü hafta üst üste engellenmesi sonucu, İsrail işgalinin çocukları açlığa mahkum etmesiyle Gazze Şeridi'nde 5 yaş altı 3 bin 500'den fazla çocuk ölüm tehlikesiyle karşı karşıya." ifadeleri kullanıldı. Gazzeli çocukların "vücut gelişimlerini etkileyen, büyümelerini geciktiren ve hayatta kalmalarını tehdit eden bulaşıcı hastalıklara yakalanma riski taşıyan ileri derecede yetersiz beslenme" problemi yaşadıkları vurgulanan açıklamada, çocukların maruz kaldıkları krizlere acil ve köklü bir çözüm bulunması çağrısında bulunuldu.

Açıklamada, BM'ye, çocuklarla ilgili kuruluşlara ve dünya ülkelerine sorumluluklarını yerine getirerek açlıkla mücadele eden Gazze'deki çocukları kurtarma çağrısı yapıldı. Şu ifadelere yer verildi:

"Soykırım savaşında 15 bin 438 çocuk öldürüldü, on binlercesi yaralandı ve 17 binden fazla çocuk ebeveynlerinden bir ya da ikisini kaybetti. Yaşadıkları dehşet nedeniyle çocukların ileri düzeyde psikolojik desteğe ihtiyaçları var. İmha savaşı, yerinden edilme ve İsrail saldırganlığının diğer sonuçları nedeniyle 335 bin çocuk son derece zor koşullarda yaşıyor. Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne, diğer tüm uluslararası mahkemelere ve dünya genelindeki tüm özgür yargıçlara, çocukları sistematik olarak hedef alan İsrailli ve ABD’li savaş suçlularını kovuşturma çağrısında bulunuyoruz." Ayrıca, uluslararası toplumdan Gazze'deki "soykırım savaşının" durdurulması, Refah ve Kerem Ebu Salim sınır kapıları ile diğer tüm kara geçişlerinin açılması ve çocuk gıdalarının girişine izin verilmesi için işgal çetesi ve ABD'ye baskı yapmaları istendi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir