• DOLAR 32.864
  • EURO 35.363
  • ALTIN 2495.964
  • ...
Emekliler: Yama tedbirlerle emeklilerin sıkıntıları giderilemez
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Emeklilerin kendileri için atılacak her adımı takdir etmeyi iyi bildiğini belirten Ekmen, ancak şu anda emeklilerin hayat pahalılığına, enflasyona karşı büyük bir sıkıntı içinde hayatını sürdürmeye çalıştığını söyledi.

Emeklilerin artık çarşı-pazara çıkamayacak duruma geldiğini vurgulayan Ekmen, "Emekliler bırakın gezmeye gitmeye, çarşıya gitmeye bile imkanı yok. Nedeni şu; Emekli dışarı çıktığı zaman arabaya binmek zorunda kalıyor, ücret ödüyor. Her halükarda emekli çarşı-pazarda umduğunu bulamıyor, alamıyor. Hayat pahalılığı onları çok büyük bir şekilde etkiliyor." dedi.

Hüseyin Ekmen

"Emekliden kısıtlama yapılmaz"

Emeklilerin kimseye muhtaç olmadan ömürlerinin son günlerini güzel ve onurlu bir şekilde yaşamaları gerektiğini ifade eden Ekmen, "Bunu yapmak çok zor değil. Sosyal devlet olmanın da bir gereğidir. Emekliden kısıtlama yapılmaz. Ekonomik tedbirler alınabilir ama bu tedbirler yoksuldan, fakirden, işsizden, emekliden, asgari ücretliden değil. Emekliler de herkes gibi vergisin ödüyor ama herkes gibi bu ülkenin ekonomik dağılımından faydalanamıyor. O yüzden çok ciddi bir sıkıntı var." diye konuştu.

"Emeklilerin gıdaya yetecek paraları bile yok"

Emeklilerin düştüğü duruma yüreğin artık dayanmadığını belirten Ekmen, "Batman gibi bir yerde kiralar en az 10 bin liradan başlıyor, 15 bin liraya kadar çıkıyor. Soruyorum; 10 bin lira alan bir adam kira mı, elektrik faturası mı, doğal gaz faturasını mı ödesin? Harcama mı yapsın? Yesin mi, içsin mi? Bırakın bunları, gıdaya yetecek bir miktar yok elinde. Emeklilerin aile psikolojileri artık bozuluyor." ifadelerini kullandı.

"Geçici tedbirlerle bu iş çözülmez"

İçinde bulundukları sıkıntılardan kurtulmaları için emeklilere iyi bir ücretin ödenmesi gerektiğine dikkat çeken Ekmen, şöyle devam etti:

"Emekliler en az asgari ücret düzeyinde bir maaş alması gerekiyor. Örneğin ulaşımda yüzde 50 indirim, marketler hakeza. Geçici tedbirlerle bu iş çözülmez. Emekliye zam verilirken seyyanen zam vereceksin. Emeklinin 2000 sonrası intibakını yapacaksın. Emeklinin sağlıktaki katkı payını kesmeyeceksiniz. Emekliye verilen vergi iadesi en az yüzde 20'ye çıkması lazım."

"Emekliler bunu hak etmiyor"

TÜİK'in enflasyon rakamlarının inandırıcı olmadığını savunan Ekmen, "Bu rakamların en hafif tabiriyle yalan olduğu herkes tarafından biliniyor. Yazık, günah. Sadece 5 ay içerisinde tavuğa gelen zam yüzde 180'dir. Ette öyledir. 5 yıl önceki et fiyatıyla şimdiki et fiyatı arasında bin 100 küsur zam var. 5 yıl içinde biz bu zammı almış mıyız ki ete bu kadar zam gelsin? Dolayısıyla vatandaş alım gücünden anlıyor ne kadar hayat pahalılığı var. Emekliler bunu hak etmiyor. İnşallah emekliler ile ilgili güzel adımlar atılır. Çünkü emekliler bu ülkenin en önemli insanlarıdır. Umuyoruz emeklilerin sesi iktidarlar, siyasiler tarafından duyulur." dedi. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir