• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
Gazze için zirve tırmanışı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van YYÜ öğrenci topluluklarınca kurulan Kampüs İntifadası Çadırı’nda bir araya gelen öğrenci ve akademisyenler, 3 saatlik zorlu tırmanışın ardından Gören Dağı zirvesine ulaştı.

Gazze’deki soykırıma dikkati çeken katılımcılar, 4 dilde çağrı yaptı.

Van YYÜ’de okuyan Gazzeli 6 tıp öğrencisinin de eşlik ettiği etkinliğe katılanlar, taşıdıkları Türkiye, Filistin ve tevhid bayraklarıyla zirveye tırmandı. Grup, "Susma sustukça sıra sana gelecek", "Bebekler ölürken sessiz kalmayın", "Katil İsrail, Filistin'den defol", "Kahrolsun İsrail, işbirlikçi ABD" ve "Filistin'e özgürlük" sloganları attı.

Zirvede öğrenciler tarafından Gazze’deki soykırımın durdurulması için Kürtçe, Türkçe, İngilizce ve Arapça çağrı yapıldı.

Programda gruba rehberlik eden Van YYÜ Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Mustafa Bingöl, amaçlarının Filistin halkının haklı davasını dünyaya duyurmak olduğunu dile getirdi.

Bingöl, "Filistin’de hayatını kaybeden ve orada hala bu mücadeleyi gerçekleştiren, o savaşı veren kardeşlerimiz için buradayız. Onların sesine ses olmak için buradayız. Sesimizi yükseltmeye çalışıyoruz. Olabildiğince insanlara duyurmaya çalışıyoruz. Onların yanındayız. Acımız büyük fakat gönlümüzdeler. Buradan onlara selamlar olsun." dedi.

Van YYÜ Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Yücel İslam, “Biz aslında uzunca bir süredir topluluğumuzla birlikte Filistin ve Gazze’yle alakalı çok sayıda farkındalık etkinliği yürütüyoruz. Bugün de burada bu yapmış olduğumuz çalışmalara en anlamlı şekilde devam etmek istedik. Bu nedenle yaklaşık 70 öğrenci ve hocalarımızla birlikte buraya geldik. Bir aydır sesimizi farklı şekillerde duyurmaya çalıştık. Elbetteki amacımız, Gazze’deki kardeşlerimize ve dünyanın farklı coğrafyalarındaki zulüm gören zor durumdaki kardeşlerimize destek olmaktır. Burada Filistinli öğrenci kardeşlerimiz de var. Onlarla fiziksel oalarak burada kardeşliğimizi yaşıyoruz. İnşallah bir gün özgür Kudüs’te özgür Filistin’de özgür Gazze’de yine kol kola can cana birlikte olabileceğiz.” ifadelerini kullandı.

Program, Kur'an-ı Kerim okunması ve dua edilmesinin ardından sona erdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir