• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
Üniversite Öğrencileri: Gençlik hareketi zulüm düzenini ortadan kaldıracak!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

7 Ekim 2023 tarihinden sonra işgalci siyonist rejim tarafından soykırımın başladığı günden itibaren İslam coğrafyasının birçok ülkesinde çeşitli eylem ve etkinliklerle soykırım tel'in edilirken, ABD ve Avrupa ülkelerindeki üniversite öğrencilerinin büyük ses getirdiği eylemleri gündemde yer almaya devam ediyor.

Malatya İnönü Üniversitesi öğrenci toplulukları da ilk günlerden itibaren düzenledikleri eylem ve etkinliklerine yenisini katarak Gazze ve Kudüs bilincini yaymak amacıyla soykırım sona erene kadar "Kampüs İntifadası" sloganıyla üniversite de kurdukları çadırlarda nöbet tutarak çeşitli etkinlikler düzenliyor.

İLKHA'ya konuşan öğrenciler, Gazze'de ve Refah'ta soykırım sona erene kadar çadır nöbetine devam edeceklerini belirterek, ABD'deki öğrencilerin soykırıma en fazla destek veren ülkelerinin o kara yüzünü herkese gösterdiğini ve gençlik hareketinin zulüm düzenini ortadan kaldıracağını söylediler.

"Gazze'deki soykırım bitene kadar çadır nöbetimize devam edeceğiz"

Serhat Güner

İnönü Üniversitesi Söz ve Kalem Topluluğu Başkan Vekili Serhat Güner, "Burada Söz ve Kalem Topluluğu ve diğer topluluklardaki kardeşlerimizle birlikte Gazze için nöbet çadırlarımızı kurmuş bulunmaktayız. Burada destek olmak için yanımızda olan bütün kardeşlerimizden Allah razı olsun. Burada Gazze için küçük adım da olsa karınca misali safımızı belli ettik. Tarafsız ve sessiz kalmadık. Müslüman'a yakışan da odur. Gazze meselesi herhangi bir din, dil ya da ya da ırk meselesi değildir. Gazze meselesi insanlık ve vicdan meselesidir. Bütün vicdan sahibi kardeşlerimizi de burada bekliyoruz. İnönü Üniversite öğrencileri olarak sadece İnönü Üniversitesi değil, Gazze Üniversitesi'ne de kaydımızı yapmış bulunmaktayız. Boykot ve sosyal medya bu süreçte çok önemli. Boykotu elimizden geldiği kadar yapmalı ve sosyal medyayı çok iyi kullanmalıyız. İnönü Üniversitesi öğrenci toplulukları olarak Gazze'deki soykırım bitene kadar çadır nöbetimize devam edeceğiz" dedi.

"Büyük bir iman cesaretiyle haykırıyoruz ki Filistin özgürlüğüne kavuşacak"

Serhat Ay

Kudüs Öğrenci Topluluğundan Serhat Ay, "Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu aşikar etmek adına buradayız. 2 Mayıs'tan beri çadır faaliyetlerimiz sürmekte. Burada bir ses çıkarmak adına, zulme ortak olan, zulme sessiz kalanlara bir rest çekmek adına bunu yapıyoruz. Biz sessiz kalmadık. Biz buradayız ve kardeşlerimizin yanındayız. Biz hür sesle gür sesle büyük bir iman cesaretiyle haykırıyoruz ki Filistin özgürlüğüne kavuşacak." temennisinde bulundu.

"Refah'ta büyük bir soykırım ve insanlığın katliamıyla karşı karşıyayız"

Semih Taha Cömertler

Gazze' den sonra Refah'ta da büyük bir soykırım yaşandığına dikkat çeken İlahiyat Fakültesi Mezunu Semih Taha Cömertler, "Kampüs intifadasını başlatan öğrenciler olarak Amerika Birleşik Devletleri'ndeki öğrencilerin bu soykırıma karşı sessiz kalmayışlarına biz de bir ses çıkarma adına burada faaliyetlerimizi yoğunlaştırıyoruz. Ve oradaki gençlik soykırıma en fazla destek veren Amerika Birleşik Devletleri'nin o kara yüzünü hepimize gösterdi. Bu gençlik hareketi İnşallah Amerika'da o zulüm düzenini ortadan kaldıracak. Ve inşallah tüm insanlık barışla, saadetle ve İslam'ın nuruyla aydınlanarak çok güzel günlere ulaşacak. Bu Rabbimizin vaadidir. Rabbimiz vaadinden dönmez. Peygamber Efendimiz de (Sallallahu Aleyhi Vesellem) gençlik ile ve zafer kazanmıştır. Biz de gençler olarak gençliğimizin baharında ahirete olan yatırım adına dünyalıklardan bir nebze olsun sıyrılarak buradaki nöbeti en güzel şekilde yerine getirmek için büyük bir çaba ve gayret sarf ediyoruz. Hocalarımızın da desteklerini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

"Her ne kadar dinlerimiz farklı da olsa onların da bu davayı sahiplenmesi ve zulme karşı dur demesi bizleri mutlu etmektedir"

Abdüsselam Yakut

Kafirlerin bu davayı sahiplenmesinin kendilerini mutlu ettiğini ifade eden İnsan Hakları ve Sosyal İşler Topluluğu Başkanı Abdüsselam Yakut, "Her ne kadar dinlerimiz farklı da olsa onların da bu davayı sahiplenmesi ve zulme karşı dur demesi, bizleri mutlu etmektedir. İnönü Üniversitesi vicdanlı toplulukları olarak bizler de zulmün karşısında dur demek için 2 Eylül'den beri üniversitemizde çadırlarımızı kurduk. Zulüm bitene kadar da İnşallah burada olacağız. Boykota devam edip zulmün karşısında sesimizi çıkarmaya çalışacağız. Peygamberimiz Hazret-i Muhammed Mustafa (Sallallahu Aleyhi Vesellem) kendisine peygamberlik görevi gelmeden önce gençlik döneminde de her zaman zulmün karşında durmuştur. Hakkı savunmuştur. Ve bundan dolayı Muhammed'ül Emin lakabı almıştır. Bizlerin de önderimiz Hazreti Muhammed Mustafa'yı bu konuda örnek almamız, her zaman dürüst olmamız ve çalışkan olmamız gerekir. Allah'u Teala elbette ki nurunu tamamlayacaktır. Müslüman gençler kafirlerin önüne geçmelidir. Bu sebepten ötürü Müslümanların cihat konusunda daha iyi çalışmalarını ve İslam dininin hakim olması için daha gayret göstermeleri gerektiğini düşünüyorum." dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir