• DOLAR 34.192
  • EURO 38.18
  • ALTIN 2917.219
  • ...
SOCAR’a Göre Soykırım Değil Jeopolitik Gelişme!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Haber Merkezi

7 Ekim’den bu yana Gazze’de soykırım uygulayan, Gazze’yi yerle bir edip 35 binden fazla kadın, çocuk ve insanı katleden barbar işgalcilere dünyanın her tarafından tepkiler çığ gibi büyümeye devam ediyor. Barbar işgalcilere dönük tepkiler ile birlikte işgalcilere doğrudan veya dolaylı yoldan destek sağlayan devlet ve şirketlere de her kesimden tepkiler yükseliyor. Nitekim özellikle ABD ve Avrupa’daki vicdanlı halklar aylardır barbar siyonistlere tepki göstermekle birlikte işgalcilere destek veren ülkelerinin yöneticilerine ve şirketlerine de tepki gösteriyor ve bu desteği kesmelerini talep ediyor. Yine ülkemizde siyonistlere ticaretin devem etmesi ve limanlarımızdan siyonistlere gemilerle ticaret malzemeleri, gıda ve sebze gönderilmesi günlerce protesto edilmiş, neticede hükümet bu tepkilerin ardından işgalcilerle ticareti kısıtlayan önemler almak durumunda kalmıştı.

Son günlerde özellikle işgalcilere yakıt sevkiyatı yapan ve bunu Türkiye üzerinden yapan Azerbaycan menşeli SOCAR grubunun İstanbul ve Bursa’da bulunan merkezlerinin önünde protestolar yapılmaktaydı. Ayardır masum sivillerin üzerine bomba yağdıran uçak ve askeri araçların yakıtlarının Türkiye üzerinden gönderilmesini kabullenemeyen vicdan ehli insanlar şirket önünde basın açıklamaları yapıp şirketi bu yanlıştan dönmeye davet etmekteydi. Konuya dair açıklama yapan SOCAR grubu ise insani talepleri makul görüp, vicdan ehli bu insanlara hak verip, en azından insanların içini rahatlatacak bir açıklama yapmak yerine bu haklı talepte bulunan insanlara “provakatör” diyerek  mağdur rolü oynamayı tercih etti.

Soykırım değil “jeopolitik gelişme”!

SOCAR grubuna ait resmi X hesabından yapılan açıklamada işgalci siyonistlerin aylardır uyguladığı vahşet ve soykırımın “jeopolitik gelişme” olarak verilmesi büyük tepki topladı. Yine açıklamanın tamamında bu vahşete ortak olmamaları, bu soykırıma ortak olunacaksa bile yakıt sevkiyatının Türkiye üzerinden yapılmamasını talep eden insanlara “provakatör” denmesi, Azerbaycan’ın işgalciler ile yakın temasta olduğu ve birçok alanda işbirliği içinde olduğu bilinen bir gerçekken şirketin bu desteği inkâr edip mağdur rolüne bürünmesi de ayrıca tepki topladı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir