• DOLAR 32.722
  • EURO 35.456
  • ALTIN 2487.825
  • ...
3 bin 500'den fazla çocuğun ölüm riski var!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HİLAL HİKMET YEŞİLBUDAK

Hükümetin Medya Ofisi, yaptığı açıklamada işgalci siyonist rejimin çocukları aç bırakma politikaları, süt ve yiyecek eksikliği, besin takviyesi eksikliği nedeniyle 5 yaşın altındaki 3 bin 500'den fazla çocuğun ölüm riskiyle karşı karşıya olduğunu bildirdi.

Açıklamada, işgalci rejimin ayrıca çocukları aşılardan mahrum bıraktığı ve üst üste dördüncü kez insani yardımın girişini engellediği kaydedildi.

Açıklamaya göre, bu çocuklar ileri derecede vücut yapılarını etkileyen yetersiz beslenmeden muzdaripler ve bu durum onları hayatlarını söndüren, büyümelerini geciktiren ve yaşamlarını tehdit eden bulaşıcı hastalıklara yakalanma riskine maruz bırakıyor.

Hükümet medyası, bu çocukların gıda, sağlık bakımı ve düzenli tıbbi takip gibi temel hizmetlere erişemediklerini, başlangıçta kendilerine tahsis edilen aşı ve ilaç dozlarından mahrum kalmaları nedeniyle durumlarının kötüleştiğini ve zorlaştığını vurguladı.

Açıklamada, Gazze Şeridi'ndeki çocukların “israil” işgalinin sistematik olarak maruz kaldıkları tüm krizlere, başta gıda, sağlık hizmetleri, besin takviyeleri, aşı ve gıda sağlanması olmak üzere radikal ve acil bir müdahaleye ihtiyaçları olduğuna dikkat çekildi.

İşgal tarafından işlenen ve Amerikan yönetimi tarafından desteklenen soykırım savaşının ve insanlığa karşı suçların devam etmesini kınayan ofis, özellikle de çocukların katledilmesinin, sakat bırakılmasının, yaralanmasın ve aç bırakılmasıyla hedef alınmasının, onları tedavi ve sağlık hizmetlerinden mahrum etmenin kabul edilemez olduğunu kaydetti.

Ofis, özgür dünyanın tüm ülkelerini, Gazze Şeridi'nde sivillere yönelik soykırım savaşı çerçevesinde ortaya çıkan bu suçları kınamaya çağırdı. Ayrıca, uluslararası toplum, uluslararası ve uluslararası örgütler, çocukluk ve çocuk bakımıyla ilgili kuruluşlar ve dünyanın tüm ülkelerini, Gazze Şeridi'nde kötüleşen çocukluk gerçeği konusunda uyarıda bulundu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir