• DOLAR 32.626
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2432.271
  • ...
Kabine toplanıyor: Masada neler var?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CAFER SELÇUK

Yarın, Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğindeki Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, önemli konuları ele almak üzere bir araya gelecek.

Yıllık enflasyonun yüzde 75,45 ile zirveye ulaşması sonrasında dezenflasyonun başlaması öngörülüyor; bu çerçevede Kabine'de enflasyonla mücadele ve fahiş fiyatlar üzerine görüşmeler yapılacak. Son verilere dayanarak alınabilecek ek önlemler de tartışılacak.

KAMUDA TASARRUF, ENFLASYONLA MÜCADELE, GAZZE DİPLOMASİSİ MASADA

Kamu tasarrufu genelgesi sonrasında, kanun değişikliği için adımlar atılıyor. Kamu mülklerinin ve araçlarının özelleştirme idaresine devredilmesi için yetki verilmesi gündemde. Ekonomi yönetimi, düzenlemenin hazırlıkları için bir sunum gerçekleştirecek.

Vergi paketi ve kamu ihale mevzuatında yapılması öngörülen değişikliklerin yanı sıra Öğretmenlik Meslek Kanunu da ele alınacak. İşgal rejiminin Gazze'deki 7 Ekim'den bu yana devam eden saldırıları da gündemde olacak. Üç aşamalı ateşkes planıyla ilgili değerlendirmeler yapılacak. Filistin devletinin tanıyan ülke sayısının artırılması için diplomatik çabalar gözden geçirilecek.

YABANCILARIN KAYIT DIŞI ÇALIŞMASININ ÖNÜNE GEÇİLECEK

Yabancıların kayıt dışı çalışmalarının önüne geçilmesi de bir diğer gündem başlığı olacak. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, çalışmayla ilgili kabineye bilgi verecek.

TURİZMCİLER BAYRAM TATİLİN 9 GÜNE ÇIKMASINI TALEP EDİYOR

Kurban Bayramı bu yıl, 16 Haziran pazar günü başlayacak. 19 Haziran çarşamba günü sona erecek. Ziyaretçilerin, bayram tatilinin 9 güne çıkarılması talebinin de toplantıda görüşülmesi bekleniyor.

DIŞ POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan 12-13 Haziran’da ispanya, 14 Haziran’da da İtalya’ya gidecek. Ziyaretlere ilişkin hazırlıklar görüşülecek.

Bu haberler de ilginizi çekebilir