• DOLAR 32.524
  • EURO 35.051
  • ALTIN 2430.226
  • ...
İşgal çetesi, Biden'ın ateşkes ve esir değişimi önerisini kabul etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cafer SELÇUK

İşgal basını, Tel Aviv'in ABD Başkanı Joe Biden'ın Gazze Şeridi'nde ateşkes ve esir değişimi önerisinin ana hatlarını kabul ettiğini yazdı.

İşgal devlet televizyonu KAN'ın haberine göre, Tel Aviv, Biden'ın açıkladığı ateşkes ve esir değişimi önerisinin ana hatlarını kabul etti. Bu öneri, önce siyonist asılı siviller ve kadınların, ardından sözde askerlerin serbest bırakılmasını ve yaşayan esirlerin salıverilmesinden sonra ölenlerin teslim edilmesini içeriyor.

Katil Netanyahu’nun dış politika danışmanı Ophir Falk, işgal rejiminin Biden'ın açıkladığı Gazze Şeridi’nde ateşkes önerisini kabul ettiğini belirterek, anlaşma için "üzerinde çalışılması gereken birçok ayrıntı olduğunu" söyledi.

İngiliz The Sunday Times gazetesine konuşan Falk, Biden'ın siyonist rejim ve Hamas arasındaki ateşkes teklifine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Falk, Biden’ın açıklamalarının "siyasi bir konuşma" olduğunu ve işgal çetesinin Gazze’deki saldırılarının sona ermesi için "Hamas’ın yok edilmesi ve esirlerin serbest bırakılması" gerektiğini savundu.

Falk ayrıca, "İsrail anlaşmayı kabul etti ancak bu iyi bir anlaşma değil." ifadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir