• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Filistin`de İlaç Yokluğu Çocukları Vuruyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze`deki Dr. Abdülaziz Er-Rantisi Çocuk İhtisas Hastanesi Eczanesi Müdürü Dr. Muhammed El-Hübeyl, gerekli 25 tür ilacın ve 23 tür tıbbi malzemenin tükenmesi nedeniyle Akdeniz anemisi (Talasemi) hastası 75`ten fazla çocuğun hayatının tehlikede olduğunu söyledi.

Akdeniz anemisi hastalarına has bu tür ilaçların yokluğunun bu hastalığa yakalanan çocukların sağlık durumunun ciddi şekilde kötüye gitmesine yol açtığına işaret eden El-Hübeyl, Sağlık Bakanlığı`nın depolarında bulunan (desferal 1/2 gr I.V vials) ilacının bir ay önce tükendiğini ve bu ilacın yokluğunun hastaların kanındaki demir oranının yükselmesine neden olduğunu, bu durumun da Akdeniz anemisi olan çocukların kalp, böbrek, beyin ve diğer iç organları için büyük bir tehlike teşkil ettiğini bildirdi.

Hemofili hastası çocukların kullandığı (Factor 9) ilacının da tükendiğini söyleyen El-Hübeyl, bu ilacın yokluğunun hastaların sürekli kan kaybına yol açtığını ve kan kaybının uzun sürmesi halinde ölüme neden olabileceğini ifade etti.

Dr. Muhammed El-Hübeyl, çocuk hastalar için gerekli olan (Hydroxy urea Tablet ، Actinomycin-D vial ) ilaçlarının da tükendiğini belirtti.

Öte yandan, aynı hastanenin kan merkezi müdür yardımcısı Dr. Avad El-Alul, Gazze Şeridi`nde Akdeniz anemisinin yüzde 6 ila 7 arasında yaygın olduğunu bildirerek, çeşitli yaşlardan yaklaşık 300 Akdeniz anemisi hastası olduğunu söyledi.

Bu arada, Filistin Sağlık Bakanlığı uluslararası topluma çağrıda bulunarak onurlu bir yaşam, ilaç ve tedavi haklarından mahrum bırakılan çocukların kurtarılması için bir an önce harekete geçmesini istedi.

Filistinhaber

Bu haberler de ilginizi çekebilir