• DOLAR 32.75
  • EURO 35.324
  • ALTIN 2449.675
  • ...
Adana'da STK'lar Gazze'ye destek yürüyüşü düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaklaşık 8 aydır Gazze'de katliamlara imza atan, barbarca yıkımlar gerçekleştiren siyonist vahşete tepki göstermek amacıyla bugün Ceyhan ilçesinde Ceyhan STK Birliği öncülüğünde Gazze'ye destek yürüyüşü gerçekleştirildi. Yürüyüşün ardından basın açıklaması okundu.

Basın açıklamasını Ceyhan STK Birliğini temsilen Metin Gökay okudu.

"Siyonist israil insan, hayvan demeden tüm canlıları katlediyor!"

İşgal rejiminin yardım tırlarının Refah'tan giriş yapmasına engel olduğunun altını çizen Gökay, "siyonist saldırganlığın kurbanlarının sayısı 7 Ekim'den bu yana 35 binden fazla şehit ve 100 binden fazla da yaralı var. siyonist israilin kara saldırısı hazırlığı yaptığı güvenli bölge olan Refah'taki 1,5 milyon yerinden edilmiş Filistinliyi göçe zorlamayı 12 kilometrekarelik alana hapsetmeyi planlıyor. Yardım tırlarının ulaşmasına işgalciler asla izin vermiyor. Gazze'nin Güneyine sıkışmış durumda 1,5 Milyon insan hayatta kalma mücadelesi veriyor. İşgalci teröristler özellikle hastane çevrelerinde keskin nişancılar ile sivilleri katlediyor." dedi.

"Kudüs ve Mescid-i Aksa davası bir inanç ve iman davasıdır"

"Filistin'in İslam toprakları olması, peygamberlerin beşiği olması ve Allah'ın mübarek kıldığı Mescid-i Aksa'nın içinde olması nedeniyle her Müslüman'ın vatanı ve davasıdır. Filistin halkı bizim kardeşimizdir. Kim Filistin'e yardım etmezse, Allah ve Resulü'ne yardım etmemiş olur. Kim de ona yardım eder ve desteklerse kuşkusuz Allah'a ve Resulü'ne yardım etmiş olur." diyerek Hasan El-Benna'nın sözünü aktaran Gökay, sözlerine şöyle devam etti:

"Biz Müslümanlar için Kudüs ve Mescid-i Aksa sıradan bir toprak parçası değildir. Kudüs ve Mescid-i Aksa, Müslümanların ilk kıblesi, Peygamber Efendimizin miraca çıkarken ilk uğradığı yer, tevhid akidesinin ilk merkezlerinden biridir. Bu yüzden Filistin, Kudüs ve Mescid-i Aksa davası bir inanç ve iman davasıdır. Biz Müslümanlar için Mekke, Medine, Kâbe ve Mescid-i Nebevi ne kadar kutsalsa aynı şekilde Filistin, Kudüs ve Mescid-i Aksa da o kadar kutsaldır."

"siyonistlerin hayal dünyalarını başlarına yıkan Aksa Tufanı hareketine ve kahraman mücahitlere çok şey borçluyuz"

"Bugün Filistin'de Kudüs'te ve Mescid-i Aksa'da Müslümanların inancı ve kutsalları siyonist işgalcilerin postallarıyla çiğnenmektedir." diyen Gökay, "Bu kutsallarımıza sahip çıkmak namaz kılmak, oruç tutmak kadar ehemmiyetli bir ibadettir. Kudüs ve Mescid-i Aksa, ümmetin izzeti ve namusudur. Ümmetin izzetini ve namusunu muhafaza eden direniş hareketinin yanındayız. siyonist işgal rejiminin yapmış olduğu savaş suçlarının haddi hesabı yoktur. Bugün zailimin safında yer alıp, birkaç dünyalık menfaat elde etmektense, mazlum safında yer alıp kahramanca ve izzetlice dik durmayı bir şeref olarak kabul ediyoruz. Şunu unutmayalım, siyonistlerin 'büyük israil projesi' vardır. Büyük israil projesine göre, Nil ile Fırat arasındaki tüm toprakları işgal etme gibi bir hayal dünyaları var. Bu hayal dünyalarını başlarına yıkan Aksa Tufanı hareketine ve kahraman mücahitlere çok şey borçluyuz." dedi.

Mücahidlerin 'büyük israil projesi'ne karşı adeta bir set olduklarının altını çizen Gökay, "Böyle bir direniş olmasaydı, kim bilir belki siyonistler şimdiye kadar, yaşamış olduğumuz topraklara kadar işgali genişletmişlerdi. Ancak ümmetin bu kahraman evlatları kendilerini bizlere siper ederek, siyonistlerin önüne set olup durdular. Bu yüzden tüm İslam ülkeleri ve bizler direnişin kahramanlarına çok şey borçluyuz. 'Ben izzet ve şeref sahibiyim' diyen her Müslüman bu aziz ve kutsi olan Aksa Tufanı harekâtına destek vermelidir." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir