• DOLAR 32.874
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2451.15
  • ...
Hür Gençlik Adana'da Gazze temalı 'Bahar Etkinliği' düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Adana İl Başkanı Salih Demir'in de katılım sağlayarak bir konuşma gerçekleştirdiği program, Seyhan İlçesi Merkez Parkı'nda gerçekleştirildi.

Çay, çerez ikramı, ödüllü penaltı atışları, yumurta, halat çekme, çuval yarışı gibi etkinliklerde gençler kıyasıya yarıştı. Çekişmeli geçen yarışmalarda birincilere çeşitli ödüller verildi.

Program kapsamında bir araya gelen vatandaşlar üzerinde Kudüs, Ebu Ubeyde ve Filistin Bayrağı renklerini taşıyan uçurtmaları, gökyüzünde dalgalandırdılar.

Program hakkında değerlendirmede bulunan HÜDA PAR Adana İl Başkanı Salih Demir, Gazze'nin gündemden düşürülmeyerek, sürekli canlı tutulması gerektiğini söyledi.

Demir,  "Her yıl hür gençliğimiz, mayısın son haftası olmak kaydıyla gençlik etkinlikleri yapıyor. Bu sene gençlik etkinliklerimizde tema, elbette ki Gazze'miz, Filistin'imiz, Filistin'i, Gazze'yi anlamak, Mescid-i Aksamızı ve Kudüs'ü anlayabilmek ve okuyabilmek içeriğimiz budur. Bu maksatla bahar etkinlikleri yapıyoruz, gençliğimizi, çocuklarımızı, yani yarınlarımızı Filistin'den, Gazze'den, Kudüs'ten, Mescid-i Aksa'dan, yapılmış olan bu etkinliklerle ve aktivitelerle haberdar kılmaya çalışıyoruz. Bu çok önemli, bunu çok önemsiyoruz. Allah'ın izniyle geleceğimiz olan, yarınlarımız olan çocuklarımız da bundan haberdar olsunlar. Bu etkinliklere sahip çıkalım. Sosyal medya mecramızdan da paylaştık bu etkinliklerimize sahip çıkarak, gençliğimizin değerlerine, yabancılaştığı inancına, ciddi bir anlamda kültür asimilasyonu yaşamış olduğumuz bir süreçte, bu tür etkinliklerle Müslüman halkların sahip çıkması, yanında durması, katılım göstermesi lazım. Buradan tekrar sesleniyoruz halkımıza, Adanalı hemşerimize bu tür etkinlikler geleceğimize ve gençliğimize çok büyük katkılar sağlayacaktır." açıklamalarında bulundu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir