• DOLAR 32.611
  • EURO 35.148
  • ALTIN 2447.606
  • ...
DEM'li belediyeler şimdiden yan çizdi: Engelleniyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 HAMZA DURMAZ-   DEM Partili belediye eş başkanları Diyarbakır'da bir araya geldi. Mehmet Rüştü Tiryaki, hükümetin “tasarruf tedbirleri” kararlarıyla belediyelerin hizmet yapmasını engellediğini iddia etti. 

Tasarruf Tedbirlerini eleştiren Tiryaki, "Elbette kamuda tasarrufu destekliyoruz. Sorun şu ki; tasarruf tedbirleri kararları yerel yönetimlerin mevcut durumları göz önünde bulundurulmadan hazırlanmış kararlardır. Eğer bu kararlar hayata geçirilirse -iki aylık süre içerisinde somut olarak gördük- belediyelerin hiçbirine hiçbir iş yaptırılmayacak. Kamu kurumları 3 yıl süreyle hizmet binası satın alamayacak, kiralayamayacak, hizmet binası yapamayacak, bunun için arsa bile satın alamayacak. Tasarruf tedbirleri adı altında yapılan açıklamalardan bir tanesi buydu. Bu karar gerekçe gösterilerek, belediyelerimizin yapmak istediği hiçbir inşaata izin verilmiyor. Projelerimizi hazırlıyoruz, bakanlığa gönderiyoruz, tasarruf tedbirleri gerekçe gösterilerek, bu hizmetleri yapması engelleniyor. 3 yıl süreyle her ne şekilde olursa olsun bu tasarruf tedbirleri kararı uyarınca, hiçbir araç satın alınamayacak. Bu araçlar içerisinde o kadar genel tabirler kullanılmış ki; belediyelerin acil gereksinimi olan araçlarda satın alınamayacak. Hizmet alım yoluyla alınan taşıtlar, sözleşme sonunda izin alınmadan yeniden kiralanamayacak diyor. Emin olun biz araçların kiralanmasını doğru bulmuyoruz. Belediyenin her aracının belediyeye ait olmasını istiyoruz. Belediyeler öyle hale getirildi ki herhangi bir araç kiralamadan hizmet üretemeyecek hale getirildi." dedi. 

DEM'in seçim ortağı CHP de tasarruf tedbirlerine 'amaç CHP'li belediyelerin iş yapmasını engellemek' diyerek karşı çıkmıştı. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir