• DOLAR 32.665
  • EURO 35.564
  • ALTIN 2511.529
  • ...
Muttaki: 45 yıllık savaşın ardından Afganistan, görülmemiş bir güvenliğe kavuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Özelde Katar'ın başkenti Doha'da yapılacak olan toplantıya Afganistan'ın katılımı konusunun ele alındığı görüşmede, Dışişleri Bakanı Muttaki, ülkede yaşanan gelişmeleri muhatabına aktardı.

AB Afganistan Özel Temsilcisi Thomas Niklasson, önemli konuların tartışılacağı 3'üncü Doha Toplantısına Afganistan İslam Emirliği'nden temsilcilerin katılımının önemli olduğunu vurguladı.

Geçtiğimiz haftalarda Kabil'de BM Genel Sekreter Yardımcısı Rosemary DeCarlo ile gerçekleştirdiği verimli görüşmeye atıf yapan Muttaki, Afganistan İslam Emirliği'nin şu anda Doha Toplantısının formatını değerlendirdiğini ve konu hakkındaki tutumunu yakında açıklayacağını belirtti.

Afganistan İslam Emirliği'nin, tüm ülkelerle dengeli ve olumlu ilişkilere dayalı bir politika izlediğine vurgu yapan Muttaki, Afganistan halkının durumunu iyileştirecek, sonuçların hedeflendiği 3'üncü Doha Toplantısına anlamlı bir katılım sağlamayı arzuladıklarını dile getirdi.

Afganistan'ın 45 yıllık savaş ve yıkımın ardından benzeri görülmemiş bir güvenliğe kavuştuğunu ifade eden Muttaki, ülke olarak çeşitli sektörlerde önemli ve olumlu ilerlemeler kaydettiklerini, bunun da Afganistan'ın istikrarlı ve müreffeh bir geleceği yeniden inşa etme konusundaki kararlılığını yansıttığını vurguladı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir