• DOLAR 32.992
  • EURO 35.334
  • ALTIN 2462.14
  • ...
Kurbanlık alımı ve kesiminde dikkat edilmesi gerekenler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kurban Bayramın öncesi gerek kurbanlık hayvan alımında gerekse de kesiminde dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında uyarılarda bulunan uzmanlar, kurban kesimi sırasında hayvanların strese sokulmaması gerektiğini söyledi.

Kurbanlıkların kesim yerine götürülmesi ve kesilmesi sırasında dikkat edilmesi gereken hususları da sıralayan veteriner uzmanlar, kesimlerin Kurban Hizmetleri Komisyonunun izin verdiği kesim yerlerinde veya köylerde önceden belirlenmiş ve hazırlanmış yerlerde yapılması gerektiğini belirtilerek kesim yerlerinde yeterli ve tazyikli su bulunmasını ve kesilen hayvanları asmak için asma düzeneği kurulması gerektiğini söyledi.

Uzmanlar, kurbanlık hayvan satın alırken dikkat edilmesi gereken hususları şu şekilde sıraladı:

-Kulak küpesiz ve pasaportu olmayan hayvanlar satın alınmamalı

-Kurbanlık hayvanın genel sağlık durumu iyi olmalı ve hayvanda kısmi veya genel felç, yara, vücutta şişlikler vs. olmamalıdır.

-Kurbanlık kesilen hayvan küpelerinin en yakın İl/İlçe Müdürlüğüne teslim edilmelidir.

-Kurbanlık hayvanların kesimleri gelişi güzel yerlerde, cadde ve sokaklarda yapılmaması, izin verilen kesim yerlerinde yapılmalıdır.

-Kendi bahçelerinde kesim yapanların kurban atıklarını kedi köpek gibi hayvanların ulaşamayacağı şekilde gömülmesi sağlanmalıdır. (İLKHA) 



Bu haberler de ilginizi çekebilir