• DOLAR 32.667
  • EURO 35.132
  • ALTIN 2446.115
  • ...
İşgalcide kaos var: Ben Gvir ültimatom, Herzog destek sözü verdi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-  Maliye Bakanı Smotrich, sosyal medya platformu X’teki hesabından yaptığı açıklamada, "Şimdi Başbakan (Netanyahu) ile konuştum ve ona, Hamas'ı yok etmeden ve tüm esirleri geri getirmeden savaşı sonlandıracak bir hükümetin parçası olmayacağımı açıkça ifade ettim." ifadelerini kullandı.

Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir de X’teki hesabından yaptığı açıklamada, "Ayrıntıları yayınlanan şekliyle anlaşma, savaşın sona ermesi ve  Hamas'a teslim olma anlamına geliyor." ifadelerini kullandı.

Ben-Gvir, Netanyahu'nun anlaşmayı uygulaması durumunda hükümeti devirecekleri tehdidinde bulunarak, şunları kaydetti:

"Başbakan (Netanyahu), yasa dışı anlaşmayı yayınlanan şartlara göre uygularsa, bu da savaşın sonu anlamına gelir. Dolayısıyla Otzma Yehudit (liderliğini yaptığı parti) hükümeti feshedecektir.

Bu yasa dışı bir anlaşma, terörizmin zaferi ve İsrail devletine yönelik bir güvenlik tehdididir. Böyle bir anlaşmayı onaylamak mutlak zaferi değil, mutlak yenilgiyi temsil eder. Hamas'ı tamamen ortadan kaldırmadan savaşın bitmesine izin vermeyeceğiz."

HERZOG'DAN NETANYAHU'YA TAM DESTEK

İşgal rejiminin sözde Cumhurbaşkanıı Isaac Herzog,   Başbakan Binyamin Netanyahu'ya rehinelerin serbest bırakılması konusunda kendisine "tam destek" vereceğini söylediğini belirtti. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir