• DOLAR 32.797
  • EURO 35.232
  • ALTIN 2449.057
  • ...
Adana'da ASİM'den Gazze temalı çadır eylemi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana Sivil İnisiyatif Meclisi üyesi dernekler, İnönü Parkı'nda bir araya gelerek işgalcilerin yaptığı zulme dikkat çekmek amacıyla çadır kurdu ve basın açıklaması yaptı.

Veysi Sonkaya'nın Kur'an'ı Kerim tilavetiyle başlayan program öncesi selamlama konuşması yapan Mavi Marmara Gazisi Muhittin Yıldırım, 7 Ekim Aksa Tufanı sonrası siyonis rejim saflarında katliama destek veren çifte vatandaş Yahudilerin Türkiye vatandaşlığından çıkarılması çağrısında bulundu.

Alanda Filistin ve Gazze'de yaşananları sergileyen bir resim sergisi açıldı. Meydanda bulunan bir ağaca da büyük boy Filistin Bayrağı asıldı.

Grup adına basın açıklamasını Adana Sivil İnisiyatif Meclisi (ASİM) Başkanı Mahmut Eraslan okudu.

İşgalci rejimin 7 Ekim'den sonra Gazze'ye yönelik başlattığı saldırıların hiçbir insani, vicdani ve hukuki temeli olmadığını ve pervasızca devam ettiğini vurgulayan Eraslan, saldırıların başladığı ilk günden bu yana 40 binden fazla Gazze'linin hunharca şehid edildiğini, şehid edilenlerin 15 bininin sadece çocuklardan oluştuğunu belirtti.

İslam dininin, can emniyetine ayrım yapmadan kıymet verdiğini vurgulayan Eraslan, "Her bir çocuğun, her bir kadının, yaşlının ve  gencin kısaca  her can sahibinin yaşam hakkı kutsaldır. İki yüzlü Batı'nın ve sözde İslam ülkelerinin Gazze'deki katledilen insanlara karşı 3 maymun tavrını takınması uluslararası insan hukuku yalanını gözler önüne sermiştir. Demokrasi söylemlerinin koca bir yalan olduğunu ortaya çıkarmıştır." diye konuştu.

"İnsanı vicdani ve İslam kardeşliğimizin sorumluluğu gereği olarak buradayız"

Filistin'de gerçekleştirilen katliamlara seslerini yükseltmeye devam edeceklerini kaydeden Eraslan, "İnsanların evleri bombalanırken çocuklar kadınlar yaşlılar sığınmış olduğu çadırlarda dünyanın gözü önünde hunharca yakılarak öldürülürken yapılan bu zulme sessiz kalmayacağımızı ve bu zulme ses veren vicdanı hür fikri hür her bir kardeşimizin gayretlerini tebrik ettiğimizi buradan ifade etmek istiyoruz. Dünyanın seyirci kaldığı bu zulüm karşısında bizler neden buradayız? İnsanı vicdani ve İslam kardeşliğimizin sorumluluğu gereği olarak buradayız. Yapılan zulmün öldürmelerin ve vahşetin finansı mermisi bombası olmamak için buradayız. Zalimlere meyletmeyin duyarsız olmayın sessiz kalmayın yoksa ateş size de dokunur bilinciyle buradayız." diye belirtti.

"Siyonist askerlere kök söktüren, direnişi dirilişe çeviren mücahitlere dua etmek için buradayız"

Filistin, Gazze özelinde işgalcilere karşı boykot bilincinin diri tutulması gerektiğini vurgulayan Eraslan, şunları kaydetti:

"Havalar ısınıyor siyonistlere ait soğuk ürünleri, başta kola ve dondurma olmak üzere her türlüsünü boykot etmek için buradayız.  Sen serinlerken onlar yanıyor bilincini yaygınlaştırmak için buradayız. Savaş hukukunun çiğnendiği ve yok sayıldığı böyle zamanlarda dahi vurulmaması gereken, ibadet yerleri, eğitim yerleri ve hastaneler bombalandığı için buradayız. Öldürülen insanların çığlıklarına sessiz kalmamak için buradayız. Çocuklar uyurken sessiz olunur, ölürken değil' demek için buradayız. Bu gün sembolik olarak çadırlarımızla buradayız. Tatil yapmak keyif çatmak için değil, insanlığın bu kadar konfor içinde yaşadığı bir zamanda dairelere, villalara sığmazken Gazze'de insanların çadırlara mahkûm edildiği yiyecek ekmek, içecek su gibi insanı haklardan mahkûm bırakıldığını anlamak için buradayız. Belki başımıza bombalar düşmeyecek ama bir gecede olsa uykusuz ve konfordan uzak kalarak kardeşlerimizin durumunu anlamak için buradayız. Her türlü zulmün öldürülmenin reva görüldüğü Gazzeli kardeşlerimize dua etmek için buradayız. Siyonist İsrail askerlerine kök söktüren direnişi dirilişe çeviren mücahitlere dua etmek için buradayız. Bu zulmü yapan zalimleri ve bu zulme en az onlar kadar seyirci kalarak, duyarsız kalarak ve vicdandan yoksun ülkeleri onların yöneticilerini ve insanları Rabbimize şikâyet etmek için buradayız. Yarın ilahi huzurda toplandığımızda Gazzeli çocukların kadınların ve yaşlıların Allah'ım dünya bu yapılan zulme sessiz kaldı dediklerinde bizlerin de bu zulme sessiz kalmadığımızı haykırmak için buradayız. Yine ilahi huzurda toplandığımız gün birbirimizin Gazze için kardeşlik hukukuna nedenli duyarlı olduğuna şahitlik etmek için buradayız."

Basın açıklaması dua ile son bulurken İnönü Park Meydanına çadırlar kuruldu.

Çadır eyleminin pazar günü sabah namazının kılınmasıyla sona ereceği bildirildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir