• DOLAR 32.922
  • EURO 35.181
  • ALTIN 2456.082
  • ...
Katar'dan ateşkes teklifi açıklaması!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Katar Dışişleri Bakanlığının açıklamasına göre, Al Sani ile ABD'li mevkidaşı Antony Blinken telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede, iki ülke arasındaki köklü ilişkiler ile bunların geliştirilmesinin yanı sıra Gazze'de savaşın durdurulmasına yönelik yürütülen arabuluculuk çalışmaları ele alındı.

Arabulucuların, Gazze'de savaşı sona erdirecek ateşkesin sağlanması için çalıştığını kaydeden Al Sani, tarafların, Biden'ın konuşmasında geçen esaslara olumlu yaklaşmasını temenni ettiklerini dile getirdi.

Al Sani, söz konusu esasların "İsrail askerlerinin yerleşim yerlerinden çekilmesi, yüzlerce Filistinliye karşılık kadın, yaşlı ve yaralılar da dahil olmak üzere İsrailli esirlerin serbest bırakılması ve insani yardımların girmesini" içerdiğini aktardı.

Kahire el-İbhariyye Kanalı, gün içinde Mısırlı üst düzey bir yetkiliden naklettiği haberde, Mısır'ın, Biden'ın açıkladığı ateşkes teklifi doğrultusunda müzakerelere yeniden dönülmesi için yoğun mesai harcadığını ve bu bağlamda ABD ile Mısır arasında pazar günü Kahire'de bir toplantı yapılmasının beklendiğini aktarmıştı.

Kaynak: AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir