• DOLAR 32.686
  • EURO 35.206
  • ALTIN 2444.73
  • ...
Biden'ın açıklaması Gazze'de başarısız olduklarının itirafıdır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fatih Sivi

Bergubi, yaptığı açıklamada, "Biden tarafından açıklanan israil-Amerikan önerisi, israil saldırganlığının etnik tasfiye, direnişi kökten kırma, Gazze Şeridi üzerinde kontrol dayatma ve esirleri zorla kurtarma hedeflerinin başarısızlığının kabulünü gösteriyor." dedi.

Netanyahu'nun oyunlarına dikkat edilmesi çağrısında bulunan Bergusi, ayrıca onun savaşı sona erdirme, işgal kuvvetlerini Gazze Şeridi'nden çekme ve işgalin yıktığı her şeyi yeniden inşa etme konusundaki ısrarına karşı uyarıda bulundu.

Bergusi, şu anda gerekli olanın, Batı Şeria ile Gazze Şeridi'nin birliğini sağlamak, işgal planlarını engellemek ve özgür demokratik seçimlere hazırlanmak için birleşik bir Filistin ulusal liderliğinin ve geçici bir ulusal uzlaşma hükümetinin oluşturulması olduğunu vurguladı.

Dün ABD Başkanı Biden, işgalci rejimin Gazze'de ateşkes, esirlerin serbest bırakılması ve Şeridi'nin yeniden inşasını içeren üç aşamalı bir öneri sunduğunu iddia etti.

Biden, HAMAS'ı işgalin teklifini kabul etmeye çağırdı ve aynı zamanda Binyamin Netanyahu'yu da "iktidardaki koalisyonun teklife karşı çıkan üyelerinin baskısından kaçınmaya" çağırdı.

Biden'ın Beyaz Saray'daki konuşmasında belirtilenin aksine Netanyahu'nun ofisi, Netanyahu'nun "tüm hedeflerine ulaşılıncaya kadar Gazze Şeridi'ndeki savaşı sona erdirmemekte ısrar ettiğini" söyledi.

Bu arada HAMAS da yaptığı açıklamada, "kalıcı ateşkes, Gazze Şeridi'nden tamamen çekilme, yeniden yapılanma, yerinden edilenlerin geri dönüşü ve ciddi bir esir değişimi anlaşmasının tamamlanmasına dayalı her türlü öneriyi olumlu karşılayacağını" söyledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir