• DOLAR 32.574
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2456.48
  • ...
Almanya'da çifte vatandaşlık mümkün olabilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye Dışişleri Bakanlığı Almanya'da 27 Haziran'da yürürlüğe girecek kanun değişikliği ile çifte vatandaşlık uygulamasının başlayacağını duyurarak Almanya'daki Türkiyeli toplumuna yönelik çifte vatandaşlık sürecini anlatan bir kitapçık hazırladı.

"Yeniden Türk Vatandaşlığına Başvuru Süreci" adını taşıyan kitapçıkta vatandaşlık, askerlik ve sosyal güvenlik işlemlerine ilişkin sıkça sorulan soruların yanıtları yer aldı.

Kitapçıkta yer alan bilgilere göre Türkiye vatandaşlığını "çıkma izni" almak suretiyle kaybedenler, anne veya babalarına bağlı olarak Türkiye vatandaşlığını kaybeden Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaralı çocuklardan ergin olmalarından itibaren üç yıl içerisinde seçme hakkını kullanmayanlar ve Mülga 403 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu'nun 25. Maddesine göre kaybedenler başvuru yapabilecek.

Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, "Almanya’daki tüm Başkonsolosluklarımız anılan tarihten itibaren başvuruları almaya hazır olacaklar. Almanya'daki Türk toplumunun uzun yıllardır beklediği ve hak ettiği söz konusu yasal düzenleme, Türk-Alman ilişkileri bakımından olumlu, anlamlı ve değerli bir gelişme" ifadelerini kullandı.

Şubat 2024'te Federal Eyalet Temsicileri Meclisi'nde (Bundesrat) onaylanan Yeni Alman vatandaşlık yasası reformu Alman vatandaşlığına geçişi kolaylaştırıyor ve çifte vatandaşlık önündeki engelleri kaldırıyor.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir