• DOLAR 32.725
  • EURO 35.375
  • ALTIN 2507.583
  • ...
Filistinliler, işgal rejimin enkaza çevirdiği Cibaliya Mülteci Kampı'na dönüyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı sakinleri, işgal ordusunun yaklaşık 20 gün süren saldırılarının ardından bölgeden çekilmesiyle evlerine dönmeye başladı.

İşgal ordusu, Cibaliya'dan çekilirken arkasında yanmış ve yıkılmış evler, enkaz altında cesetler, tahrip edilmiş yollar, sokaklar ile altyapı bıraktı ve kampın çehresini, sakinlerinin bile tanıyamayacağı kadar değiştirdi.

Ancak tüm tehlikelerine rağmen evlerinin enkazına dönmeyi tercih eden Filistinliler, enkazın üzerine. Mahmut Derviş'in "Bu topraklarda yaşamaya değer şeyler var" isimli şiirini yazarak, Filistin bayrağını dikti.

Dönenler arasında evleri yıkılmamış olanlar, akrabalarını da çağırarak onların barınma sorununu çözmeye çalışırken, evlerinin bir kısmı yıkılmış olanlar tek göz oda bile olsa tamirata başladı, bir kısmı ise tamamen yıkılan evlerinin enkazı üzerinde çadır kurmaya başladı.

Dönmeyi sabırsızlıkla bekliyorlardı
Kuzeydeki Gazze kentinin batı bölgelerine göç eden Cibaliya sakinleri, enkaza bile dönmüş olsa evlerine dönmek istediklerini sosyal medya hesaplarından ifade ediyorlardı.

Filistinli gazeteci Muhammed Kamer, X sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, "Kamp sakinleri 20 gündür evlerine dönmeyi bekliyor. Yerinden edilenler yolları dolduruyor ve ne zaman çekilecekler (İsrail ordusu) diye birbirlerine soruyorlar. Evlerini terk ettiklerinden beri bu soruya verdikleri tek ve umut dolu cevap ise 'yarın döneceğiz inşallah' oluyor." ifadesini kullanmıştı.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir