• DOLAR 32.934
  • EURO 35.23
  • ALTIN 2442.933
  • ...
Polenler hayatı olumsuz etkiliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rüzgârın etkisiyle etrafa dağılan polenler yüzünden vatandaşlar evlerinin kapı ve pencerelerini açamazken, mecbur olmadıkça dışarıya da çıkmıyor.

Kavak ağaçları başta olmak üzere çeşitli bitkilerin etrafa yaydığı polenler Ağrılıların sağlığını olumsuz etkiliyor.

Özellikle yaz mevsiminde görülen polenler tüm kenti adeta kaplıyor.

Ağaçlar, çalılar, mevsimlik çiçekler, çimler ve otsu bitkilerden polenler salgılanır.

Polen alerjisi ile insanlar, hapşırmaya, hırıldamaya, tıkanmaya hatta öksürmeye başlar, gözlerde kaşıntı ve sulanmalar olur.

Şehir merkezinde ve mahalle aralarında sıklıkla görülen ve vatandaşları büyük oranda rahatsız eden kavak ağaçlarının yaydığı polenlerin özellikle astım ve bronşit hastalarını tehdit ederken çocuklarda da alerjiye neden olduğu belirtiliyor.

https://ilkha.com/saglik/agac-polenleri-saman-nezlesi-ve-astimi-tetikliyor-15071

Polenlerin kendisini çok rahatsız ettiğini belirten Enver Artuk, "Bunlar bizim kaderimiz değildir. Vatandaşlar tespit ettikleri ağaçları belediyeye yazılı veya sözlü olarak iletecek ve belediyede üzerine düşeni yapmakla yükümlüdür. Bu polenler kötü bir izlenim vermektedir. 40 yıldır Ağrı'da yaşıyorum ve şu dönemde polenler bayağı rahatsız ediyor. Ayrıca sağlık açısından da problem ve risk oluşturuyor." ifadelerini kullandı.

Eskişehir'de ikamet ettiğini yaklaşık 9 aydır Ağrı'da olduğunu belirten Kamil Bersberk, ise şunları söyledi:

"Tüy ve ağaç polenleri yaklaşık 10 gündür havada uçuşuyor ve bunlara çözüm bulunması gerekmektedir. Kanserojen madde de taşıdığını biliyorum ayrıca çocukları çok rahatsız etmektedir. Kızım burada öğretmenlik yapıyor yaklaşık 9 aydır Ağrı'dayım ve Eskişehir'de böyle bir şey bulamazsınız."

Ev kapılarını kapatmak zorunda kaldığını söyleyen Şükran Aslangöri, "Polenler bizleri çok rahatsız ediyor. Aşırı derecede polen olduğundan kapılarımızı bu sıcak aylarda kapatmak zorunda kalıyoruz. Dışarı çıktığımızda ağzımıza, burnumuza giriyor." dedi.

Aynur Aslangöri ise polenlerin kendilerini çok rahatsız ettiğini belirtti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir