• DOLAR 32.641
  • EURO 35.155
  • ALTIN 2449.888
  • ...
Savaşta yeni aşama! Macron, Trudeau, Guterres... İbranice paylaşım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-   Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Gazze'deki ateşkes önerisini desteklediğini belirterek, teklifin tüm tarafların değerlendirmesi gereken bir barış fırsatı olduğunu söyledi.

BM başkanı Antonio Guterres'in sözcüsü Stephane Dujarric, teklifin tarafların kalıcı barış için bir anlaşmaya varmasına yol açacağını güçlü bir şekilde umduğunu vurguladı.

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, teklifin "bir umut ışığı sağladığını" söylerken, AB Başkanı Ursula von der Leyen teklifi savaşı sona erdirmek için "dengeli ve gerçekçi" bir yaklaşım olarak değerlendirdi.

MACRON'DAN İBRANİCE PAYLAŞIM

İşgal rejiminin Gazze'de sürdürdüğü saldırıların ona ermesi gerektiğini söyleyen Fransa Cumhurbaşkanı Macron, ABD'nin 3 aşamalı ateşkes planını desteklediğini bildirdi.

Macron, X hesabından Fransızca, İngilizce, Arapça ve İbranice yaptığı paylaşımlarda, Fransa'nın ortaklarıyla bölgedeki herkes için barışın ve güvenliğin sağlanması için çalıştığını savundu.

Bölgede iki devletli çözüm ve barış konusunda çalışmak için rehinelerin serbest bırakılması ve kalıcı ateşkesin sağlanması gerektiği değerlendirmesinde bulunan Macron, "Gazze'deki savaş sona ermeli. ABD'nin kalıcı barış için teklifini destekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir