• DOLAR 32.904
  • EURO 35.193
  • ALTIN 2450.5
  • ...
Cumhurbaşkanı  Erdoğan'dan değişim mesajı: Muhasebesini yapacağız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hilal Hikmet Yeşilbudak

AK Parti'nin Ankara Kızılcahamam'daki 31. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan toplantının açılış konuşmasını yaptı.

İşte Erdoğan'ın açıklamasından öne çıkan başlıklar;

Son 1 yıldır ülkemizin gündemini kaplayan seçim maratonun tamamlanmasıyla siz kardeşlerimle beraber olalım dedik. İstişare toplantılarına devam edeceğiz. 1-2 Temmuz'da Belediye başkanlarımızla bir araya geleceğiz. Son 1 yılda yaşanan 3 seçimin de kapsamlı muhasebesini yapacağız.

Burada bir hususu sözlerimin hemen başında ifade etmek istiyorum. Rabbimiz hayat rehberimiz Kur'an-ı Kerim'de, "Onların işleri kendi aralarında istişareyledir" buyuruyor. Peygamberimiz de "İstişare edenin pişmanlık duymayacağını" bizlere müjdeliyor. Siyasi hayatımızın her aşamasında olduğu gibi partimizin kuruluşundan itibaren de istişareye, kararlarımızı ortak akılla almaya önem verdik. Halkımızla aramıza mesafe koymadık, görünmez duvarlar örmedik, siyaseti milletimiz için yaptık. Milletimizle birlikte hep istişare halinde kalarak yaptık.

Sivil toplum kuruluşlarımızla kanaat önderlerimizle istişare ettik. İlim adamlarımızla, akademisyenlerimizle, gençlerimizle istişare ettik. Türkiye'nin nüfusunun yarısını oluşturan kadınlarla, hanım kardeşlerimizle istişare ettik. Sanayicilerimizle, üreticilerimizle, emekçi kardeşlerimizle istişare ettik. Saçlarını ülkemize ve milletimize hizmet yolunda ağartmış büyüklerimizle, emeklilerimizle istişare ettik. Türkiye'nin selameti ve geleceği için söyleyecek sözü, görüşü, eleştirisi ve teklifi olan her bir insanımızla istişare ettik. Sokağın sesine kulak verdik. Çarşının, pazarın nabzını tuttuk. Hiç kimseyi ayırmadan, ayrımcılık yapmadan herkese ulaşmaya çalıştık. Ne kendimizi ne çalışma arkadaşlarımızı ne partimizi sürekli aynı seslerin duyulduğu farklı fikirlere kapalı, yankı odalarına hapsetmedik.

"HER GÖRÜŞE KAPIMIZI VE GÖNLÜMÜZÜ AÇTIK"

Tüm Türkiye'nin sesine kulak verdik. Ne kadar aykırı olsa da her görüşe kapımızı ve gönlümüzü açtık. Ayrımcılık yapmadan herkese kulak verdik, demokrasinin güçlenmesi adına söyleyecek sözü olan herkese, her görüşe kapımızı gönlümüzü açtık. AK Parti siyasetinin taşıyıcı kolonu İstişare ve müzakeredir.

Demokratik mekanizmaları işlettik. Yapıcı, yol gösterici eleştiriye her zaman açık olduk. 23. Kuruluş yıl dönümümüzü kutlayacağız. 23 yıldır bizi ayakta tutan vasfımız ortak akla önem vermemiz ve bununla hareket etmemiz.

Millet iradesine sahip çıktık. Darbe girişimlerinde herkesten önce biz öne atıldık. Siyaset; ülke ve millet için verilen mücadelenin adıdır. Bizim lügatımızda siyasetin tek bir amacı vardır, o da millete hizmet etmektir.

SİYASETTE YUMUŞAMA

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i arayı fazla uzatmadan kurban bayramından önce ziyaret edeceğim. Yumuşamayı tesis etmeye çalıştığımızı ifade etti. Biz bu konuda rahatız özgüvenliyiz. Biz kutuplaşmanın tarafından hiç olmadık.

MHP'nin de kırmızı çizgileri vardır. Ana muhalefet partilerinin de kırmızı çizgilerinin olduğunu biliyoruz. Siyaset belli sınırlar içinde yapılır. Biz yumuşama adı altında duruşumuzdan hassasiyetlerimizden taviz verecek değiliz.

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir