• DOLAR 32.7
  • EURO 35.227
  • ALTIN 2446.445
  • ...
Rusya, Kızıldeniz'de üs inşa edecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sudan'ın Rusya Büyükelçisi Muhammed Siraç, ülkesinin Kızıldeniz'de bir Rus deniz üssü inşa etme konusundaki kararlılığını vurgulayarak, projenin önündeki sorunun "sadece prosedürel" olduğunu ve bunu uygulamanın her iki tarafın da görevi olduğunu açıkladı.

Sputnik'e konuşan Siraç, üssün "Kızıldeniz'de bir lojistik destek noktası" olduğunu belirterek, iki ülkenin üssün inşa edileceği anlaşmayı imzaladığını, konunun "iki ülke arasındaki ilişkiler çerçevesinde incelendiğini" sözlerine ekledi.

Bu açıklama, Rusya'nın Hartum Büyükelçisi Andrei Chernovl'un "Sudan'ın Kızıldeniz'deki Port Sudan'da bir Rus deniz üssü kurulmasına ilişkin anlaşmayı onaylama prosedürlerini henüz tamamlayamadığını" söylemesinin ardından geldi.

Rusya ve Sudan tarafları 2019 yılında Port Sudan'da Rus Donanması için 300 kadar Rus askerine ev sahipliği yapması ve gemilerine yakıt ikmali yapması beklenen bir lojistik destek merkezi kurulmasına ilişkin anlaşma imzalamıştı.

Sudan'ı ziyaret eden Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moskova ve Hartum arasında Sudan'da Rus Donanması için bir lojistik merkez kurulmasına ilişkin anlaşmanın şu anda onay aşamasında olduğunu doğruladı.

Kasım 2021'de Sudan Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı Abdülfettah el-Burhan, ülkede bir Rus deniz üssü inşa etmeye kararlı olduğunu ve anlaşmayı uygulayacağını söylemişti.

(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir