• DOLAR 32.734
  • EURO 35.274
  • ALTIN 2446.004
  • ...
İşgalcilerin günler sonra çekildiği Cibaliye'de acı bilanço!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CAFER SELÇUK

İşgal ordusunun, üç haftalık bir saldırının ardından geri çekildiği Cibaliye kampından geriye büyük bir yıkım ve katliam kaldı.

Yerel sağlık kaynakları, ekiplerin 20'si çocuk 70'den fazla şehidinin naaşına ulaşarak bölgeden çektiğini ancak halen enkaz altında olap kayıpların aranmasının sürdüğünü kaydetti.

Bombalamalardan ve saldırılardan kurtulamayan ev, barınma merkezi, okul ve hastanelerin enkazları arasında onlarca kayıp kişinin bulunduğu, şehit sayısını artabileceği belirtildi.

Yerel medya kaynaklarına göre Birleşmiş Milletler Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'nın (UNRWA) klinikleri, karargahları ve merkezleri bile işgal ordusunun saldırılarından kurtulamadı.

İşgalin işlediği vahşet ve suçların çirkinliği ve vatandaşların evlerine, hizmet tesislerine ve kamu tesislerine verdiği büyük yıkım ve vandalizmin boyutu, askeri araçların Cibaliye bölgesinden ve kampından çekilmesiyle ortaya çıktı.

İşgal ordusu 20 gün boyunca Cibaliye kampında yakıp yıkma politikası uygulayarak yüzlerce kişinin ölümüne ve yaralanmasına, yaklaşık 200 bin vatandaşın zorla yerinden edilmesine, yerleşim yerlerinin tamamının yıkılmasına ve yakılmasına neden olan sabotaj ve yıkım gerçekleştirdi.

Kamu ve hizmet tesislerinin bombalanmasının vahşice bombalanması bölgenin yıkıcı bir depreme maruz kaldığı izlenimini ortaya çıkardı.

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA),  geçtiğimiz haftalarda Cibaliye kampından, saldırı sırasında işgal tankları tarafından kuşatılan kendisine bağlı bir okula sığınan çocukların ölümü ve yaralanmasına ilişkin korkunç raporlar aldıklarını söyledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir