• DOLAR 32.572
  • EURO 35.119
  • ALTIN 2457.362
  • ...
Rusya-Ukrayna savaşında Kuzey Kore detayı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cafer SELÇUK

Singapur'da gerçekleştirilen, Asya-Pasifik bölgesinde önde gelen güvenlik forumlarından biri olan "Shangri-La Diyaloğu"na katılan Shin, "kriz yönetimi geliştirme" başlıklı oturumda konuştu.

Shin, "Rusya ile Kuzey Kore arasındaki askeri işbirliğinin Kore Yarımadası'ndaki gerilimleri artırdığını, Avrupa'daki savaş alanını etkilediğini ve Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarında kullanılan silahların Kuzey Kore'den yasa dışı şekilde ithal edildiğine dair daha fazla kanıtın tespit edildiğini" iddia etti.

Moskova ile Pyongyang arasındaki silah ticaretinin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını açıkça ihlal ettiğini belirten Shin, Kore Yarımadası'nın barışı için bu ticaretin derhal durdurulması gerektiğini ifade etti.

Kuzey Kore'nin Rusya'dan askeri teknoloji transferi almaya devam etmesi durumunda, Shin'e göre, "Kuzey Kore'nin konvansiyonel askeri kapasitelerindeki iyileşmelerin yakın bir tehdit oluşturacağını" öne sürdü.

Kendi nükleer silahlarını üretme olasılığına ilişkin bir soruya cevaben Shin, ülkesinin Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Anlaşması kapsamına güvendiğini dile getirdi.

Shin, "Daha güçlü bir ABD-Güney Kore ittifakının, Kuzey Kore'nin nükleer faaliyetlerine karşı bir yanıt olacağını" belirtirken, Kuzey Kore'nin tamamen nükleer silah kapasitelerinden arındırılması gerektiğini vurguladı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir