• DOLAR 32.843
  • EURO 35.308
  • ALTIN 2489.392
  • ...
Çin ve Arap Birliği ülkelerinden siyonist rejime kınama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hilal Hikmet Yeşilbudak

Çin ile Arap Birliği üyesi 22 ülke, Pekin'de düzenlenen Çin-Arap İşbirliği Forumu 10. Bakanlar Konferansı'nın ardından Filistin konusunda 21 maddelik ortak açıklama yayımladı.

Açıklamada, Filistinlilerin açıklıkla, Gazze Şeridi'ndeki tüm yaşamsal bağlantılarını koparan ölümcül bir kuşatmayla karşı karşıya olduğu, yerleşimlerin, hastanelerin, okulların, camilerin, kiliselerin ve altyapının imha edildiği, binlerce Filistinlinin esir edilip işkenceye uğradığı belirtilerek, "İsrail'in Filistin halkına karşı süregelen saldırganlığını kınıyoruz." ifadesine yer verildi.

İşgalcilerin Refah'a yönelik saldırılarının, yerinden edilmiş insanlara ait çadırların bombalanmasının ve sınır geçişinin kontrol altına alınmasının da kınandığı açıklamada, Filistin meselesinde başta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) güncel 2728 sayılı kararı olmak üzere BM'nin ilgili kararlarının uygulanarak Gazze Şeridi'nde acil ateşkesin sağlanması ve Filistin sorununa adil ve kalıcı çözüm bulunması için çaba gösterilmesi gerektiği vurgulandı.

Filistinlilerin kitlesel olarak yurtlarından edilmesine dönük her türlü plan ve girişime karşı olduklarını, bunun Orta Doğu'da barış umudunu yok edeceği ve çatışmanın bölgeye yayılmasına yol açacağı uyarısında bulunan taraflar, BMGK'ye, acil, kapsamlı ve kalıcı ateşkesi sağlayacak, Filistin halkının zorla yerinden edilmesine son verecek, Gazze Şeridi'ne yardım akışını güvenceye alacak, ilgili Konsey kararlarının uygulanmasını sağlayarak Gazze'de hayatı normale döndürecek bağlayıcı karar alma çağrısı yaptı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir