• DOLAR 32.852
  • EURO 35.346
  • ALTIN 2496.881
  • ...
AB, işgali UNRWA'nın çalışmalarını sürdürmesine izin vermeye çağırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Borrell, X hesabından yaptığı açıklamada, siyonist rejim meclisinde UNRWA'ya karşı adımlara ilişkin müzakerelerden ve siyonist rejim Toprak Otoritesi'nin bu kurumun 1 ay içinde Kudüs'teki ofislerini tahliye etmesini istemesinden endişe duyduğunu ifade etti.

"Bir BM kurumunu terör örgütü olarak nitelendirmeye yönelik her türlü girişimi kınıyoruz." ifadesini kullanan Borrell, UNRWA'nın Gazze'de ve bölgede insani yardım konusunda "kilit ve yeri doldurulamayacak" bir rol üstlendiğine dikkati çekti.

Borrell, AB olarak UNRWA'nın ve BM'nin güçlü bir destekçisi olduklarını kaydederek, siyonist rejim makamlarına Ajansın bölgedeki çalışmalarına devam etmesine izin vermesi için çağrıda bulundu.

Borrell'in ofisinden konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada da UNRWA'nın Gazze, işgal altındaki Batı Şeria ve bölgeye hayati hizmetler sunduğu vurgulanarak AB'nin UNRWA'yı desteklediği belirtildi.

Siyonist rejim meclisi, 29 Mayıs'ta UNRWA'nın dokunulmazlığını ve ayrıcalıklarının iptal edilmesini öngören yasa tasarısını yapılan ön oylamada onaylamıştı.

- Milyonlarca Filistinliye yardım sağlayan UNRWA, siyonist rejimin hedefinde

Siyonist rejimi, 7 Ekim 2023'te Gazze Şeridi'ne saldırılarının başlamasıyla eş zamanlı şekilde UNRWA'ya karşı karalama kampanyasına başlamış, sadece Gazze'de 12 bin çalışanı bulunan UNRWA'nın 14 çalışanının "7 Ekim saldırılarına katıldığı" iddiasıyla Ajansın kapatılması gerektiğini savunmuştu.

 

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir