• DOLAR 32.552
  • EURO 35.332
  • ALTIN 2467.082
  • ...
Siyonist rejim "yanmış toprak politikası" uyguladı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hüseyin GİZLİ

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi Başkanı Selame Maruf, tarafından yapılan yazılı açıklamada, işgal ordusunun dün Cibaliye Kampı'ndan çekilmesinin ardından geride bıraktığı yıkımdan bahsedildi.

Maruf, çekilmenin ardından yayımlanan görüntü ve fotoğrafların işgalci rejimin Cibaliya Kampı ve Meşru Beyt Lahiya'da işlenen vahşetin boyutunu gözler önüne serdiğini vurguladı. 

Hükümet yetkilisi, Cibaliya'daki durumun, işgalci rejimin terörünü; insanlığın en temel ilkelerine, ahlaki değerlere, uluslararası hukuk ve insancıl hukuk kurallarına aykırılığını, Uluslararası Adalet Divanı (UAD) ve Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) başta olmak üzere alınan uluslararası kararları ihlal ettiğini bir kez daha ortaya çıkardığını dile getirdi.

Maruf, işgalci rejimin insani değer ve ilkeleri açık bir şekilde ihlal ettiğine dikkati çekerek, Cibaliya Kampı'nda yaklaşık 20 gün devam eden saldırılarında işgalci rejimin "yanmış toprak" politikası uyguladığını ve yerleşim alanlarını yok ederek 200 bin Filistinliyi zorla yerinden ettiğini söyledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir