• DOLAR 32.665
  • EURO 35.564
  • ALTIN 2511.529
  • ...
Planlı kesintinin tarihinin abonelere mesaj yoluyla iletilmemesi mağdur ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Altyapı yetersizliği nedeniyle sık yaşanan elektrik arızalarının oluşturduğu mağduriyet, bu sefer yerini sözde planlı kesintilerin yaşattığı mağduriyetlere bıraktı.

Sözde planlı kesintinin tarih ve saatlerinin abonelere mesaj yoluyla iletilmemesi, bölgede yaşayan tüm halkı mağdur ediyor.

Şanlıurfa’da inşaat işlerinin en yoğun yapıldığı ilçelerin başında gelen Karaköprü ilçesinde bulunan Doğukent, Narlıkuyu, Güzelyurt, Akbayır mahallelerinde, abonelere haber verilmeden yapılan sözde planlı kesinti yediden yetmişe herkesi mağdur etti.

Sadece şirketin internet sitesinde ancak şehir, ilçe ve tarih arama butonuyla görülebilinen kesinti,  "Şanlıurfa KARAKÖPRÜ İlçesi NARLIKUYU mahallesinde bulunan TR-278 KÖK binasında HÜCRE DEĞİŞİMİ 3. seviye BAKIM çalışması sebebiyle enerji kesintisi uygulanacaktır." şeklinde paylaşıldığı görüldü.

Yapılması planlanan uzun süreli kesintinin mesaj yoluyla abonelere bildirilmemesi nedeniyle asansör kullanmak zorunda kalan birçok hasta mağdur oldu. Kesinti nedeniyle zamanında tedaviye gidemeyen birçok hasta saatlerce elektriklerin gelmesini bekledi. Saatinde hastaneye gidemeyen hastalar, tedavisini olamazken, ulaştıkları şirket yetkililerinden de net bir cevap alamadı.

Öte taraftan yoğun inşaatların yapıldığı bölgede kesintinin yaşanması, inşaat çalışanlarını ve işverenleri de mağdur etti. Habersiz kesinti nedeniyle birçok çalışan saatlerce inşatta oturup elektriklerin gelmesini bekledi. Eleman çalıştırmak zorunda olan işverenler ise işlerin zamanında yapılamamasından dolayı mağdur oldu.

Kesintiler, mahallerine pompalarla su verilen ev hanımlarını da mağdur etti. Özellikle Doğukent Mahallesi gibi suların pompalarla verildiği mahallede su kesintilerine sebep oldu. Beklenmeyen su kesintisi karşısında mağdur olan ev hanımları, yaşanan sözde planlı kesintilere tepki gösterdi.

Şirket yetkilileri, yaşanan mağduriyetler nedeniyle umarsamaz tavırlar sergilerken, kesintilerin yapılacağının sadece şirket sitesinde yer alması, vatandaşların bundan sonra mağdur olmamak için her gün düzenli olarak şirket sitesine girmesi gerektiğini gösterdi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir