• DOLAR 32.534
  • EURO 35.312
  • ALTIN 2467.161
  • ...
Üniversite öğrencileri siyonist rejimin Refah saldırısını protesto etti!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist rejimin aylardır Filistin topraklarında uyguladığı soykırım devam ediyor.

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi öğrencileri, geçtiğimiz günlerde Refah kampına yapılan katliam ve soykırımı lanetlemek için basın açıklaması gerçekleştirdi.

 Rektörlük binası önünde toplanan öğrenciler, kampüs içinde yapılan yürüyüş’ ün ardından öğrenci merkezi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Basın açıklamasını, Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi öğrencileri adına Mehmet Ali Duran okudu.

Duran, işgal rejiminin aylardır okul, hastane ve sivil yerleşim yeri ayırımı yapmaksızın saldırılarını sürdürdüğünü, 27 Mayıs gecesinde de güvenli bölge olarak nitelendirilen Refah bölgesinde masum sivillerin yanarak şehit edildiğini söyledi.

“İnsanlar yanarak şehit oluyor”

Duran, “27 Mayıs gecesi terör rejimi İsrail, Refah sınırında bulunan güvenli bölgedeki Birleşmiş Milletler Çadır Kampı’na füze ve bombalar ile bir saldırı daha gerçekleştirdi. Katil Siyonistler güvenli bölgeleri vurarak insanlık tarihinde benzeri görülmemiş bir katliam gerçekleştiriyor. İzzetli Aksa Tufanı mücadelesinin başarılı operasyonları ile azgınlaşan İsrail rejimi, 2 milyon insanın sıkıştığı Refah topraklarına yeni bir katliam için girdi. Soykırım amacıyla sivil Filistin halkını küçük bir bölgeye sıkıştırmış durumda.” İfadelerini kullandı.

“Terör rejimi israil cepheden kaçarak, sivilleri hedef alıyor”

"Lanetli İsrail rejimi, Firavunu kıskandıracak bir arsızlıkla çocukları hedef alıyor" diyerek basın metnini okumaya devam eden Duran, “İşgalci İsrail, insanlık tarihi boyunca görülen en aşağılık terör yapılanması olduğunu bir kez daha ifşa etmiştir. Terör rejimi israil, cephede Mücahit HAMAS’a karşı alamadığı zaferi, evlerini yıktığı ve çadırlarda kalmalarına sebep olduğu sivil Filistin halkına zulmederek göstereceğini zannetmektedir. Lanetli İsrail cepheden kaçıp sivilleri hedef alıyor. Lanetli İsrail, Firavunu kıskandıracak bir arsızlıkla çocukları hedef alıyor.” dedi.

“Tüm dünya bu danışıklı dövüşün birer şahidi oluyor”

Duran, “Katil siyonistler, Refah’taki saldırılarını uluslararası hukuka uygun silahlarla gerçekleştirdiğini duyurdu. Batı’dan dikte edilen argümanların; demokrasinin, insan haklarının, eşitliğin, özgürlüğün ve daha nicesinin bir kez daha nasıl Yahudiler ve Siyonistler tarafından dizayn edildiğine şahitlik ediyoruz. Tüm dünya bu danışıklı dövüşün birer şahidi oluyor. Mevcut dünya düzeninin İşgalci İsrail için nasıl zemin hazırladığı; Birleşmiş Milletlerin belirlediği insan olmanın gerektirdiği ilkelerin, aslında nasıl Yahudilere hizmet ilkeleri olduğu bir kez daha gün yüzüne çıktı.” şeklinde konuştu

“Küresel İntifada ’dayı haykırmak ve sapan taşlarını toplamak herkesin sorumluluğudur”

Duran, “İşgalci israil rejimi, zulmün yanında olmalarına rağmen uluslararası örgütlerin formalite uyarılarını bile dikkate almamaktadır. Kendi çıkarları doğrultusunda düzenlenen hukuku bile tanımayan, İslam düşmanlarını bile şaşırtacak, şeytanı bile kıskandıracak bir terör rejimi ile karşı karşıyayız. Zalimin zulmünü arttırarak devam ettirdiği bu süreçte, hiçbir Müslümanın kalbi ile buğz etmesinin yetmeyeceği açıkça ortadadır. Artık doğal bir şekilde oluşan bu Küresel İntifada’da haykırmak ve sapan taşlarını toplamak herkesin sorumluluğudur. İslam beldelerini kanlarıyla savunan Müslüman Filistinli kardeşlerimiz için en büyük sorumluluğun bizlerde olduğunun farkında olmalıyız. Bu farkındalığa gölge düşürecek her eylemin kökü kazınmalıdır.” ifadelerini kulandı.

“Köşeye sıkışan Filistin halkı değildir. Köşeye sıkışan Natenyahu’nun cinayet şebekesidir”

Duran “Gölgesine sığınarak istediği zulümleri işleyebileceğine inandığı Amerikan Emperyalizminin ve küresel Siyonist lobinin sonu yakındır. Siyonist İsrail rejiminin Filistin'deki soykırımını gören Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları başta olmak üzere bütün dünyaya çağrımızdır Siyonistlerin inancında vadedilmiş Toprakları alma ve büyük Yahudi devleti kurma gibi hedefleri vardır ve o vadedilmiş toprakların içinde Türkiye’nin birçok ili dâhildir. Siyonist israil'in Filistin'i küstahça işgal etmesinden anlıyoruz ki o vadedilmiş topraklarda büyük Yahudi devletini kurmak için harekete geçtiler. Dini, dili, ırkı fark etmeksizin Türkiye'de ve o vadedilmiş topraklarda yaşayan kardeşlerim. Filistin düşerse Gaziantep düşerse Filistin düşerse Şanlıurfa düşer Filistin düşerse Hatay düşer sanmayın ki İsrail Filistin ile yetinecek yarın sıra bize de gelecek ve buradan Türkiye Cumhuriyeti devlet büyüklerine sesleniyoruz İsrail'in Filistin'i işgal etmesi Türkiye'nin bekasını tehdit etmektedir. Siyonist israilin Gazze’yi işgal etmesi yanı sıra Türkiye'ye de geleceğinin habercisidir. Devlet büyüklerimizden devletimizin bekasını tehdit eden siyonist müptelasını durdurmasını talep ediyoruz.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Basın açıklaması kılınan gıyabi cenaze namazının ardından sona erdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir