• DOLAR 32.661
  • EURO 35.564
  • ALTIN 2511.487
  • ...
Güzel Hutbe Okuma Yarışması'nın finali Ayasofya'da gerçekleştirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri arasında düzenlenen "Genç Hatipler Hutbe Okuma Yarışması Türkiye Finali, İstanbul Valisi Davut Gül, İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Murat Mücahit Yentür, İstanbul İl Müftüsü prof. Dr. Safi Arpaguş ve çok sayıda öğrenci ile ailelerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Yarışmada minbere çıkan öğrenciler, en etkili hutbeyi okumak için kıyasıya yarıştı.

Yarışma sonunda dereceye giren öğrenciler çeşitli hediyeler ile ödüllendirildi.

Yarışmada birinci olan Ahmet Günaydın isimli öğrencinin ödülünü ise İstanbul Valisi Davut Gül takdim etti.

Yarışma sonrası bir konuşma yapan Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, "Hutbe okuma yarışmamız farklı İmam Hatip liselerinden on öğrencimizin bizlere güzel sesleriyle, tatlı edaları ve sedalarıyla dinlemekten zevk duyduğumuz hutbeleri irat ettiklerine hep beraber şahit olduk. İstikbalimizin minberlerde ki hatiplerini dinledik. Milli Eğitim Bakanlığının Din Eğitimi Genel Müdürlüğünün hutbe, ezan ve Kuran-ı Kerim kıraati hususunda düzenlediği bu yarışmanın öğrencilerimiz için çok büyük bir teşvik unsuru olduğunu görüyor ve hissediyoruz. Burada kıymetli jüri üyelerimize farlı şehirlerden iştirak eden misafirlerimiz var sizlerin huzurunda şükranlarımı arz ediyorum. Böylesi güzel bir faaliyeti yapmış olduğumuz bu amellerimizin rabbimiz kabulüne ve bu ammelerimiz ameli salih olarak kendi katında yazdırmasına bir vesile kılmasını niyaz ediyoruz. Allah bu kıymetli evlatlarımızın sayısı çoğaltsın, eksikliklerini göstermesin ve mihraplarımızı ezansız minberlerimizi ezansız bırakmasın." dedi.

Jüri üyelerinin oylamaları sonucunda; Giresun Nurettin Canikli Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ahmet Günaydın birinci, İzmir Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Etka Bekir Çelik ikinci, Nevşehir Derinkuyu Zeliha Ekmekci Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi İsmail Emin Dalcı ise üçüncü oldu.

Yarışmada finale kalan tüm öğrencilere umre ödülü ve tam altın verilirken birinciye ayrıca 25 bin, ikinciye 20 bin, üçüncüye 15 bin lira para ödülü de verildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir