• DOLAR 32.535
  • EURO 35.314
  • ALTIN 2465.945
  • ...
DSÖ'den acı açıklama!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İnsani yardımların ulaştırılamadığı Gazze'de çocukların yaşadığı zorluklara dikkati çeken Harris, 5 yaş altındaki çocukların bütün gün gıdaya ulaşamadığına dikkati çekti.

Harris, "Gazze Şeridi'ne yardımlar ulaşıyor mu? Hayır. Çocuklar açlıktan ölüyor." dedi.

ABD ordusu tarafından Gazze kıyısında inşa edilen yüzer iskelenin kötü hava koşulları nedeniyle çökmesi ve bunun yardım çalışmalarına etkisine ilişkin soruyu yanıtlayan Laerke, bir BM operasyonu olmadığı için bununla ilgili "çok fazla yorum yapmak istemediğini" belirtti. Laerke, Gazze'ye her türlü yolla yardım ulaştırılmasını memnuniyetle karşılayacaklarını dile getirdi.

Laerke, "Geniş ölçekte ve hızda yardım almanın tek yolu kara geçişleridir. İşte bu noktada sorun yaşıyoruz ve bu kara geçişlerinden daha fazlasına ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı.

İşgalci güç olan işgal rejimin "yasal sorumluluğu uyarınca" yardım dağıtımını kolaylaştırma yükümlülüğünün sınırda bitmediğini vurgulayan Laerke, "Gelen yardımlar insanlara ulaşmıyor ve bu büyük bir sorun. Gazzeliler, kıtlığı önlemek için çaresizce ihtiyaç duydukları yardım miktarına kesinlikle ulaşamıyor." diye konuştu.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir