• DOLAR 32.68
  • EURO 35.152
  • ALTIN 2454.88
  • ...
Kafkas Üniversitesi'nde siyonist işgal rejimi tel'in edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kafkas Üniversitesi akademisyenleri ve öğrencileri, düzenledikleri basın açıklamasıyla işgal rejiminin saldırılarını tel'in etti.

Toplanan grup adına basın açıklamasını Bilge Gençlik Kulübü Başkan Yardımcısı Kasım Nur okudu. Nur, işgal rejiminin anladığı tek dilin güç olduğunu vurguladı.

Açıklamasına Allah'a hamd ve Hazreti Muhammed'e salat selam getirerek başlayan Nur, enfal Suresi 60. ayeti kerimesini hatırlattı:

"Allah’ın ve sizin düşmanlarınızı ve onların gerisinde olup sizin bilmediğiniz, ama Allah’ın bildiklerini korkutup caydırmak üzere, onlara karşı elinizden geldiği kadar güç ve savaş atları hazırlayın. Allah yolunda harcadığınız her şeyin karşılığı, zerrece haksızlığa uğratılmadan size tastamam ödenecektir."

Nur, "Kafkas Üniversitesi akademisyenleri ve öğrencileri, bundan 8 ay öncesine kadar israilin çirkin yüzünü anlatmak için 40 dilde 40 kitap yazılsa ve yüzlerce ülkeye dağıtılsa, binlerce seminer, konferans verilse bu kadar etkili olmazdı. Bugün israilin çirkin yüzünü tüm dünya milletleri görmüş ve ebedi cehennemin ne kadar da adil bir ceza olduğuna bir kere daha kani olmuştur. Nerde tarihe şan veren o milletler? Nerede ümmetin önderleri, alimleri, şeyhleri? Bir kez daha söylüyoruz, israil ancak ve ancak güçten anlar. Anladığı dilden konuşmadıkça alçaklığına devam edecek ve aylardır gördüğümüz manzaraları görmeye devamedeceğiz. Bugün israile karşı koymaktan korkup kaçanlar, köleliğe, alçalmaya, dünya ve âhirette rezil olmaya razı olan kimselerdir. Çünkü cihadı, zalimin karşısında durup mazluma kol kanat germeyi terk eden bir milleti Allah, zelil eder." dedi.

"Uluslararası Adalet Divanı'nın saldırıları durdurma kararı aldığı Gazze Şeridi'ndeki Refah kentinde yerinden edilen Filistinlilerin çadırlarını bombalayan Siyonistlerin anlayacağı tek dilin güç olduğu da net bir şekilde bir kez daha ortaya çıkmıştır." diyen Nur şu ifadeleri kullandı:

"Birleşmiş Milletleri'i terör listesine almak sureti ile yardım kuruluşlarının Gazze'ye, Refah'a girişini engellemeye hazırlanan işgalci rejim, yapacağı katliamlar için haber vermektedir. Eğer durdurulamazlarsa daha büyük katliamlarla Gazze halkını açlığa mahkum etmeye hazırlanmaktadır."

Sekiz ayı aşkın bir süredir siyonistlere direnen Gazze halkının da Filistin direnişine destek olmak için meydanları dolduran vicdan sahiplerinin de tek isteğinin siyonistlere karşı anladığı dilden yanıt verilmesi gerekir. Bu bağlamda İslam ülkelerinin liderlerine büyük bir sorumluluk düşmektedir. Vakit, israile karşı güç gösterme vaktidir. Zira israil rejiminin kınamalardan, sözlü tepkilerden anlamadığı ve şiddetin harekete geçmeden sadece dua ile durdurulmadığı ortadadır."

Filistinlilerin sadece kendi toprakları için değil tüm İslam coğrafyası için bedel ödediğine dikkat çeken Nur, "Öyle ki; Filistin direnişi bugün sadece kendi topraklarını koruma yahut özgürleştirme maksadıyla mücahede vermiyor. Filistinli kardeşlerimiz aynı zamanda Bağdat’ın, Şam’ın, Doğu Türkistan’ın, Diyarbakır’ın ve İstanbul’un selameti için de mücahede ediyor. Bugün bizler çok iyi biliyoruz ki; karşımızda bulunan israil adlı terör organizasyonunun hedefi yalnızca Gazze, Kudüs yahut Batı Şeria ile sınırlı değil. Bugün israil Gazze’de başarılı olduğu takdirde Siyonistlerin yarın ki hedefleri Hatay, Diyarbakır, Adıyaman ve daha birçok şehrimiz olacak.

Bundan dolayıdır ki; HAMAS sadece Filistin için değil Türkiye için de savaşmaktadır. Türkiye halkı HAMAS başta olmak üzere Filistin direniş hareketlerinin ne yanında ne de arkasındadır. Anadolu insanı bugün Filistin direnişinin ta kendisidir. İdarecilerimizden de aynı duruşu beklemekteyiz." İfadelerini kullandı.

Nur, son olarak, "Gazze'yi unutmama ve unutturmama adına elimizden ne geliyorsa yapacağız, insanlık ve Müslümanlığın bağrına hançer saplanmış iken buna lakayt ve ilgisiz kalmak elbette bizlerin ahlakı değildir." Şeklinde konuştu. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir