• DOLAR 32.556
  • EURO 35.225
  • ALTIN 2468.86
  • ...
Yıllarca biriktirdiği hac parasını Gazze'ye bağışladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze'de yaşanan insanlık dramına kayıtsız kalmayan hayırsever, işgal rejiminin katliamına uğrayan mazlum Gazze halkına destek olmak amacıyla çok arzuladığı hac farizası için biriktirdiği parayı Umut Kervanına bağışladı.

Umut Kervanı Batman Derneği gönüllülerinden Rıdvan Üzümcü, siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırıları sürerken, hayırseverlerin de Gazze'deki mazlum halkın bir nebze de olsa yaralarını sarmak için yaptığı yardımların her geçen gün artarak devam etiğini söyledi.

Bu kapsamda ismini vermek istemeyen bir hayırseverin, 10 yıl önce başvurduğu hacca gitmek için biriktirdiği parayı Gazze'ye ulaştırılmak üzere kendilerine teslim ettiğini belirten Üzümcü, "İnsani yardım girişlerinin büyük oranda engellendiği Gazze'de halk, kıtlık riskiyle karşı karşıya kalmış durumda. Saldırıların başladığı 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'de siyonistler tarafından büyük bir katliam yapılıyor. Bu duruma sessiz kalmayan hayırsever Batman halkımız Umut Kervanı aracılığıyla her türlü yardımı yapmaya çalışıyor. Bugün de bir hayırseverimiz hac için biriktirdiği paralarını Gazze'ye ulaştırılmak üzere bizlere bağışladı." dedi.

"Az çok demeden elimizden ne geliyorsa ortaya koymalıyız"

Bu güzel ve anlamlı davranışından dolayı hayırsever vatandaşa teşekkür eden Üzümcü, "Umut Kervanı olarak bir daha tüm Müslümanlara sesleniyoruz. Topyekûn olarak Kudüs ve Aksa'mız için seferber olmalıyız. Çünkü Kudüs ve Mescid-i Aksa bizim onurumuzdur, namusumuzdur. Ümmetin ortak davasıdır. Her zerremizle ona sahip çıkmalıyız. Az çok demeden elimizden ne geliyorsa ortaya koymalıyız. Bir lira dahi olsa oradaki kardeşlerimize göndererek yaralarının sarılması için desteklemeliyiz." diye konuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir